Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Death Grips – “Black Paint”

Loste Death Grips zomaar een hybride hiphop-heavy metalnummer? Jazeker.

De experimentele hiphopgroep gaf zonet de tweede single vrij van hun nieuwste album, Year of the Snitch. Het nummer heet “Black Paint” en is Death Grips op z’n allerbest: loeihard, schizofreen, gewelddadig en heerlijk compromisloos. Het nummer is vergelijkbaar met een aantal eerdere nummers uit hun discografie, zoals “Turned Off” en “Why A Bitch Gotta Lie”. Deze keer vallen de strakke riffs van Tool bassist Justin Chancellor op, die het nummer voortstuwen met een ongeziene kracht. En, ach, wat is het fijn om MC Ride weer tegen ons te horen schreeuwen – iets wat we absoluut misten op hun eerste single, “Streaky“.

Year of the Snitch is Death Grips’ zesde langspeelplaat. Wanneer we het nieuwe album precies mogen verwachten, is helaas onduidelijk.

15 mei 2018

About Author

Glen Van Muylem Muzikale beer met een voorliefde voor rock, indie, hiphop en elektronica.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter