Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pale Waves – “Kiss”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pale Waves – “Kiss”

Het viertal uit Manchester dat de Britse muziekindustrie aan het begin van 2018 overdonderde met nieuwe singles en uiteindelijk een debuut ep, heeft net z’n zomersingle gelost. Pale Waves werkt hard aan een album, waarvan ze naar eigen zeggen al zes songs volledig af zouden hebben. ‘We willen geen album uitbrengen met oude songs,’ vertelde Heather Baron Gracie ons nog in november. En dus moeten alle oude songs eerst de deur uit. “Kiss” is er daar één van. Een in Pale Waves-termen ‘luchtige’ song die zeker zal worden meegezongen op Rock Werchter en Best Kept Secret deze zomer.

Het nummer bevat alle ingrediënten van een typische Pale Waves-hit: vette bas, veel gitaren en een stem van de frontvrouw die af en toe overstag gaat. Waar we dramatische lyrics verwachten, horen we dit keer verliefde teksten. Het nummer klinkt inderdaad vrolijker dan de voorbije singles van het viertal en ook live wordt er op deze song het hardst gedanst. ‘Het nummer is niet dramatisch, het is luchtig en redelijk naïef,’ vertelt Heather. Met lyrics als ‘Kiss me hard, like you did at the start‘ en ‘Oh, you know just what to say. You show love in a different way‘ druipt de meligheid er hier en daar van af. ‘Het is gewoon een leuk nummer en het doet mij terugdenken aan toen ik 18 was,’ legt Heather uit. Pale Waves bevestigt met deze single nogmaals dat ze de soundtrack van een nieuwe jonge generatie kunnen worden, net zoals The 1975 dat enkele jaren geleden deed.

Pale Waves schuimt deze zomer heel wat Britse en Amerikaanse festivals af, in de lage landen houden ze halt op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

 

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Pale Waves - Unwanted (★★★½): De plooien gladgestreken

2018 was voor heel wat jonge bands en artiesten van aan de andere kant van de wateren, hét jaar van de doorbraak….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pale Waves - "The Hard Way"

Pale Waves is een van de vele bands die hoge ogen gooide met zijn debuut, maar dan de uitdrukking ‘de moeilijke tweede’…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pale Waves - "Lies"

Pale Waves is zo’n band die de laatste jaren hun status als ‘headliner van de toekomst’ niet kon waarmaken. De band uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.