Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single John Mayer – “New Light”

Al een jaar na de release van z’n album The Search For Everything lost John Mayer een nieuwe single. Dat is misschien de reden waarom we geen fan zijn van het nummer. “New Light” is de jongste worp van de Amerikaanse singer-songwriter en begrijp ons niet verkeerd. Het heeft alles wat elke goede John Mayer-song heeft: een strak gitaarspel en aanstekelijke melodieën. Maar het nummer slaagt er niet in zich te onderscheiden het lijkt alsof Mayer overhaast wat nieuw materiaal uitbrengt.

Het aanstekelijke begin dat wat doet denken aan Fleetwood Mac’s “Dreams” voorspelt nochtans niets slecht. In het liedje smeekt Mayer wanhopig naar een tweede kans. Het nummer zit goed in elkaar en kan een remedie zijn voor lotgenoten die ook op zoek zijn naar een tweede kans. Toch moeten we zeggen dat het ons niet kan overtuigen. We beweren niet dat het een slecht nummer is, maar het kan ons gewoon niet verrassen, en laat dat net eens zijn waar wij beren warm van worden.

Mayer staat er voor bekend steeds vernieuwende muziek te brengen en slaagt daar doorgaans met verve in. Dat is ook te merken aan zijn palmares: “Slow Dancing In a Burning Room”, “Your Body Is A Wonderland” en zelfs het recentere “Moving On And Getting Over”. Nieuwkomer “New Light” sluit net iets te veel aan bij z’n album The Search For Everything van 2017.

 

11 mei 2018

About Author

Karsten Quix Met jubel en passie voor muziek op zoek naar utopieën.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter