Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Bastille – “Quarter Past Midnight”

Een week geleden is de razend populaire band Bastille rond frontman Dan Smith beginnen teasen naar nieuwe muziek en vandaag mogen we dus eindelijk kennis maken met “Quarter Past” Midnight”. In de herfst van vorig jaar bracht Bastille nog het nummer “World Gone Mad” uit, maar een volwaardig album dateert al van 2016 met Wild World. “Quarter Past Midnight” ging vanavond in première bij BBC Radio 1 en zal op de nieuwe plaat verschijnen waaraan ze de afgelopen maanden hard hebben gesleuteld.

Voor hun nieuwste plaat wouden de heren van Bastille weer iets anders en nieuw uitproberen en dat is meteen te horen op “Quarter Past Midnight”. Het nummer is een mix geworden van verschillende invloeden/stijlen (waaronder zelfs wat drum & bass) en klinkt daardoor verrassend verfrissend. De absolute specialiteit van Bastille zijn de refreinen, zo ook op “Quarter Past Midnight”! Ook opvallend is het feit dat ze ondanks een iets andere sound toch wel weer zeer poppy en daardoor ook heel toegankelijk klinken voor het grote publiek. Met andere woorden een sterke nieuwe single van Bastille die ongetwijfeld in de smaak zal vallen bij het brede publiek.

Facebook

9 mei 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter