Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Carmody – “Singing Your Love”

Er broeit iets in het zuiden van Londen. Een nieuwe generatie talent eist stilaan zijn plaats op in de muziekwereld. De recentste release van die Londense lichting kregen we vandaag van Carmody, een sterke singer-songwriter die de grens tussen folk, pop en electro-soul aftast. Na eerder gesmaakte singles en een EP samen met Tom Misch vuurt ze nu “Singing Your Love” op ons af, een uptempo ode aan prille verliefdheid.

In wat ze zelf haar eerste liefdesliedje noemt, steekt Carmody meteen van wal. Op muziek die vrij zomers begint, komen we direct te weten dat de jonge zangeres helemaal van haar melk is door de knappe naakte man in haar kamer. De beat in het nummer wordt vanaf die opvallende eerste zin sterker en neemt ons mee naar een opgewekt refrein, dat de rest van de dag blijft hangen. De tekst is enorm vrolijk en barst van de clichés, maar Carmody komt daar mee weg. De speelsheid in het nummer zorgt ervoor dat “Singing Your Love” geen popnummer wordt van dertien in een dozijn, al is het wel aanstekelijk genoeg om een breed publiek te bekoren. Fans van Oh Wonder en Tom Misch kunnen een single als deze zeker smaken. En gelijk hebben ze!

De Britse is van mening dat verliefdheid een feest is dat gevierd mag worden en daar slaagt ze geweldig in met deze frisse single. De Britse harten kon ze al veroveren; nu hopen dat de verliefdheid ook op het vasteland wederzijds wordt.

Facebook / Soundcloud

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Yussef Dayes - Black Classical Music (★★★★½): Als personificatie van pure passie

De dertigjarige Yussef Dayes is met drumstokken in zijn handen geboren. De Londenaar kreeg op amper vierjarige leeftijd van zijn ouders een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yussef Dayes - "Rust" (feat. Tom Misch)

Wanneer Tom Misch en Yussef Dayes muziek lossen let je maar beter op, want het tweetal schiet meestal récht in de roos….
AlbumsRecensies

Bad Sounds - Escaping from a Violent Time, Vol. 3 (★★★): Vrijblijvend optimisme

Het Britse Bad Sounds doet het al enkele jaren bijzonder goed in het altpop genre, en dan vooral op het eigense Engelse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.