LiveRecensies

Jungle @ Les Nuits Botanique: Tropische avond in een Botanische tuin!

LiveRecensies

Jungle @ Les Nuits Botanique: Tropische avond in een Botanische tuin!

Het is al van 2016 geleden dat het Britse modern soul band Jungle in ons land te zien waren op Les Ardentes. Hun vorige plaat, tevens ook hun debuutplaat, dateert zelfs van 2014, maar op nieuwe muziek van het zevental moeten we gelukkig niet al te lang meer wachten. Ze vertelden ons dat er in mei zelfs twee nieuwe singles uitkomen, iets om naar uit te kijken. Hun concert gisterenavond in een uitverkochte Chapiteau onderbouwde hun sterke live reputatie en toonde dat ze nog heel wat in hun mars hebben!

De Belgische Coline mocht de avond openen en deed dit met een exotische techno set die wel iets in zich had dat we konden smaken. De mix van invloeden leide tot een dynamische set van 45 minuten die eventjes te kampen had met wat geluidsproblemen, maar al snel werden opgelost. Helaas was het grootste deel van publiek iets minder aandachtig en communiceerde het liever met hun buur dan naar het Brusselse technotalent te luisteren. Dat neemt niet weg dat Coline voor de eerste verrassing van de avond zorgde en we haar graag nog eens aan het werk zouden willen zien, maar dan wel in een andere (intiemere) setting!

Ein klein halfuur later is het dan eindelijk aan één van de grootste namen op deze editie van Les Nuits: Jungle. Dat die er zin in hadden, werd meteen duidelijk. “Smile“ was het eerste wapenfeit van de avond en werd al luid onthaald door de tot de nok gevulde Chapiteau. Vroeg in de set passeerde ook fanfavorieten “Julia“ en “The Heat”, waarop stilstaan geen optie bleek te zijn gezien de vele bewegende lichamen. Het meerstemmige zingen van de twee frontmannen en de backing vocals hebben soms wel wat weg van de Bee Gees en zijn naast de typische en herkenbare Jungle-sound de eyecatcher van hun muziek!

De twee frontmannen zochten gisteren meermaals het contact op met het publiek en vonden vrijwel iedere keer gehoor als het ging om bijvoorbeeld meeklappen. Ook de sfeervolle lichtshow zat goed in elkaar en bracht de nummers “Platoon”, het sterk gespeelde “Lucky I Got What I Want” en het catchy “Crumbler” een echte meerwaarde. Muzikaal werd er ook telkens uitmuntend gespeeld. Het zevental wist overal een erg strakke vibe te creëren en hier en was perfect op elkaar ingespeeld. Zo kregen we perfecte pauzes, ideale tempoversnellingen en alleen maar ‘good vibes’.

We kregen gisteren maar liefst zes nieuwe nummers te horen waarvan een aantal heel veelbelovend klonken. Vooral “Happy Man”, “Beat 54” en “House in L.A.“ wisten te overtuigen waarvan laatsgenoemde het meeste respons kreeg van het publiek dankzij zijn catchy refrein en de sterke opbouw van het nummer! “Cherry” vonden we daarentegen iets minder omdat het te weinig de Jungle-sound bevat en kon daarom ook op het minste bijval van de avond rekenen.

Dat Jungle een goed geoliede live act is, bleek nog maar eens in de laatste nummers van het concert. “Drops” begon nog vrij gemoedelijk, maar naarmate het nummer vorderde, brak het meer en meer open en op het einde was er geen houden meer en ging het dak van de tent er bijna af. Op die euforiewolk ging de band uit London verder met hun grootste hit tot nog toe: “Busy Earnin”. De twee songs gingen naadloos in elkaar over en toonden hoe sterk deze band instrumentaal wel niet is. Ook hier smulde het publiek met plezier uit de handen van frontmannen Josh Lloyd-Watson en Tom McFarland. Nadat ze even in de backstage waren verdwenen, kwamen ze terug om aan de bisronde te beginnen. In het uitgerekte “Time” kreeg iedereen op het podium zijn momentje en sloten ze daardoor de set in stijl af.

Jungle leek zich duidelijk te pletter te amuseren op het podium en dat werkte aanstekelijk op de sfeer in het publiek. Nieuw en oud materiaal werden gretig onthaald en zorgde voor een dynamische set. We zien Jungle graag in de nabije toekomst passeren want als deze band op het podium staat, komt de exotische sfeer van de echte jungle terug op het podium.

Setlist:

Smile
Julia
The Heat
Happy Man
Platoon
Casio
Lemonade Lake
Lucky I Got What I Want
Accelerate
Cherry
Crumbler
House in L.A.
Beat 54
Drops
Busy Earnin’

Time

2016 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nia Archives - "Crowded Roomz"

Dat het de voorbije jaren hard ging voor jungle-dj/producer Nia Archives is nog zacht uitgedrukt. Met haar opzwepende junglebeats waarbij ze zich…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
Festivalnieuws

Les Nuits Botanique kondigt speciale festivaldag aan met o.a. Bar Italia, Beak> en Lambrini Girls

Eind april en begin mei staat in de Botanique weer alles in het teken van hun immers succesvolle tuinfeest deluxe genaamd Les…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.