Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Ed The Dog – “Funny Turns”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Ed The Dog – “Funny Turns”

“Funny Turns” is de debuutsingle van Ed The Dog waarvan de titel zichzelf helemaal beschrijft. Het nummer begint rustig. Dan volgt een kortstondig lawaai van gitaren en drums, waarna het weer rustig wordt. Daarna barst het een tweede keer los en de tweede keer is hier de goeie keer. Hopelijk geldt dit ook voor de muzikale carrière van zanger Ed Wetenhall. In een vorig leven frontman van Fish Tank. De vis is gereïncarneerd tot hond, maar Ed is Ed gebleven. Fish Tank zette er een punt achter in 2016 en twee jaar later kroop Ed opnieuw de zolder op. Hij begon opnieuw te schrijven en met een paar half kapotte instrumenten nam hij een LP op. Shame, de debuut LP, is vanaf deze zomer te beluisteren op ALLONEWORLD en Interstellar Music Group.

Het nummer heeft een goede rocksound die aan Blur en Weezer doet denken. Ed The Dog vertelt over zijn eigen pijn met een vorm van cynisme. Hij lijkt in een soort van vroege midlifecrisis te zitten, nadat hij met zijn job als administratief medewerker gestopt is. Ed nam een verstandige beslissing om zijn eigen weg in te slaan, want we wachten al op “Song 2” van Ed The Dog.

1186 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single VENUES - "Unspoken Words"

VENUES is een posthardcore, alternatieve rockband uit Stuttgart die actief is sinds 2015, toen nog onder de naam Break Down A Venue….
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.