Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Amber Run – “Heaven Is A Place”

Amber Run is het indie-viertal dat garant staat voor ingetogen, moody pop. Ze begonnen in 2012 en met hun depuut-ep Noah trokken ze de aandacht van enkele grote namen in de muziekwereld: zo mochten ze op Reading & Leeds spelen in 2013 en werd hun eerste plaat, 5 AM, geproducet door Mike Crossey, die kleppers zoals Arctic Monkeys, The 1975 en Foals op z’n cv heeft staan. Hun bekendste nummers komen ook van die plaat, zo ken je misschien “I Found”, dat heel wat weg heeft van Bastille in z’n beginperiode, of het emotionele “5 AM”. Vorig jaar brachten ze de opvolger van die succesvolle debuutplaat uit, For A Moment, I Was Lost. Deze plaat opende heel wat nieuwe deuren voor het viertal, zo kwamen ze voor het eerst naar België, waar ze een uitstekende indruk nalieten in het Depot.

Op 11 mei lost de band een nieuwe EP, The Assembly. “Heaven Is A Place” is al de tweede single voor deze EP. Het nummer lijkt mysterieus te beginnen met wat geruis maar vanaf het nummer echt start, past Amber Run toch weer het gewoonlijke, maar weliswaar succesvolle, recept toe. Een intro die begeleid wordt door zachte piano-akkoorden en de fluwelen stem van de frontman, waarna subtiele maar aanwezige drums invallen tijdens het refrein. Het resultaat is helemaal niet vernieuwend voor Amber Run, maar wél een fijne popnummertje.

De band valt op vrijdag 17 augustus te bewonderen op de magische weide van Pukkelpop.

 

13 april 2018

About Author

Bauke de Langhe


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter