Features, Wedstrijden

Vijf tips voor Les Nuits in de Botanique + tickets te winnen!

De Botanique organiseert naar jaarlijkse gewoonte hun festival Les Nuits waarbij zowel nationale als internationale kanjers en nieuwkomers te zien zullen zijn. Heel wat talenten maken in één van de zalen hun Belgisch debuut of warmen zich op voor de festivalzomer. Zo kon de organisatie o.a. Charlotte Gainsbourg, blackwave. Fakear, Témé Tan, Angèle, Baloji, Trixie Whitley, Cocain Piss, Juicy en Blu Samu strikken voor hun festival. Vanaf eind april tot begin mei kan je elke avond naar de Botanique trekken om één van deze artiesten aan het werk te zien. Uit al die avonden kozen wij vijf avonden waar je gewoon moet bij zijn. We geven voor elk concert duotickets weg. Hoe je die kan winnen, ontdek je op het einde van het artikel.

Yellow Days & Insecure Men (27 april – Orangerie)

Yellow Days, oftewel George Van Den Broek, is een 18 jarige Britt die vorig jaar zijn eerste werk uitbracht en hiervoor al samenwerkte met Rejjie Snow. Dit jaar komt de debuutplaat van de jonge knaap uit en die zal hij in de Orangerie van de Botanique voorstellen. De show zal één van de eerste festivals zijn waar Yellow Days te zien zal zijn. In de zomer volgen o.a. Best Kept Secret & Primavera en ook Pukkelpop staat op zijn kalender. Insecure Men zullen ook te zien zijn. Het nieuwe project van Saul Adamczewski (lid van Fat White Family) en Ben Romans-Hopcraft (lid van Childhood) zal voor het eerst in België te zijn zijn en zal het door ons zeer geloofde eerste album voorstellen. Beide artiesten zijn een must see voor de liefhebbers van de Britse muziekscène.

Mabel & Ivy Falls & Noah Slee (28 april, Rotonde)

De Rotonde in de Botanique wordt op zaterdag 28 april omgevormd tot de hipste r&b-tempel van België. Hoofdact van de avond is de Britse r&b-ster Mabel die dit jaar tot de drie kandidaten behoorde die kans maakten op de befaamde Brits Critics’ Choice Award. Jorja Smith ging uiteindelijk met de prijs lopen, maar de nominatie heeft voor Mabel heel wat deuren geopend. In de UK heeft ze met “Finders Keepers” een top 10 hit gescoord en is ze momenteel samen met Harry Styles op tour. Eveneens die avond te zien is onze Belgische trots Ivy Falls. Het nieuwe project van de I Will, I Swear-stem Fien De Man is nog kakelvers, maar een passage in de AB als voorprogramma van Jessie Ware en een geslaagde debuut-ep tonen dat de jonge band Ivy Falls een indrukwekkend parcours te wachten staat. Ook de Duitser Noah Slee zal die avond in de Rotonde staan en zal zijn album Otherland aan het publiek voorstellen. Een avond voor echte r&b liefhebbers, die graag eens willen dansen op nieuw talent.

Jungle (1 mei – Chapiteau)

1 mei is een feestdag en dat zullen de programmatoren van Les Nuits geweten hebben toen ze de Jungle strikten. Het electro-tribal croonerduo speelt voor hun passage in Brussel op het legendarische festival Coachella en hebben ook een optreden op Bonnaroo op hun kalender staan. Het duo scoorde met “Busy Earnin” onverwacht een grote hit waardoor ze instant tot een vaste waarde binnen de muziekwereld werden gecatapulteerd. Hun eerste show in België speelden ze in 2014 op Les Nuits als nieuwkomers. Shows op Rock Werchter, Pukkelpop, Dour en Les Ardentes volgden en zorgden ervoor dat ze in België een grote fanbase hebben. De band zal in de Chapiteau van de Botanique nieuw werk voorstellen van een nieuw album dat er snel zou aankomen. Een Europese première die weggelegd is voor het Belgisch publiek.

Ought & Lucy Dacus & Hater (2 mei – Orangerie)

De liefhebber van de iets alternatievere muziek wordt ook in 2018 niet vergeten. De Canadezen Ought hebben nog maar net hun nieuwe plaat Room Inside The World uit en mogen het meteen in de Orangerie door de boxen laten galmen. We zagen het viertal in 2016 hun eerste passen zetten in de Rotonde en vermaakten ons er toen prima. In dat zelfde jaar zagen we Lucy Dacus in de Gentse Charlatan ook haar eerste show op Belgische bodem spelen en ook zij kon ons toen overtuigen. De Amerikaanse zangeres en muzikante zal diezelfde avond haar nieuwe werk spelen. Ten slotte zal ook de Zweedse band Hater die avond in de Orangerie een set spelen en kunnen we stellen dat die avond een puur genot voor indie fans zal zijn.

Tessa Dixson & Sylvie Kreusch (2 mei – Rotonde)

Vrouwenpower krijg je op woensdag 2 mei in de Botanique te zien. Tessa Dixson zal op 2 mei haar live debuut geven in de Rotonde van de Botanique. De zangeres nam enkele jaren terug deel aan The Voice Belgique, maar ging achteraf de iets alternatievere weg. Ze werkte in het verleden samen met Roméo Elvis en Stereoclip, maar op het eerste solowerk moesten we tot afgelopen jaar wachten. Nadat haar debuutsingle “Prayer” helemaal bij ons in smaak viel, maakten we van haar een “Grote Beer Van Morgen“. De tweede dame van de avond zal eveneens haar solodebuut in de Rotonde vieren. Sylvie Kreusch zal voor het eerst solo muziek uitbrengen en zal op 2 mei voor het eerst haar eigen werk ten tonele brengen. Sylvie Kreusch was tot heden vast lid van Warhaus en was frontvrouw van Soldier’s Heart, maar gaat nu voor een solocarrière. Twee toekomstige leading ladies van de Belgische muziekwereld op één avond. Maak dat mee!

Voor elk van deze vijf concerten kan je bij ons duotickets winnen. Wat moet je daarvoor doen? Je stuurt een screenshot met bewijs dat je onze Facebookpagina leuk vindt door het naar wedstrijd@dansendeberen.be te sturen samen met een antwoord op volgende vraag: Wie is het brein achter de band Warhaus, het project waar Sylvie Kreusch deel van uitmaakt? Vermeld hierbij zeker het concert naar keuze als onderwerp en je gegevens (Naam + Voornaam). Veel succes en tot in de Botanique!

11 april 2018

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Newsletter