Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Absynthe Minded – “Golden Sky”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Absynthe Minded – “Golden Sky”

‘De tijd vliegt’, klinkt het in de volksmond. Alweer een jaar geleden kondigde Bert Ostyn met de single “The Execution” de herrijzenis van Absynthe Minded aan. Na As It Ever Was (2012) bleef het ijzig stil rond de band die in 2004 het laureatenpodium van Humo’s Rock Rally deelde met The Van Jets en Madensuyu. Hoewel Ostyn onder zijn originele alias ‘OSTYN’ niet onproductief bleef tijdens de verdamping van zijn band, veranderde de zoektocht naar zijn vermiste band al snel in een absurd ‘wachten op Godot’. In 2017 werd het wortel schieten beloond: na enkele stevige singles en een nieuw album was duidelijk dat Absynthe Minded verre van dood en begraven was. Ostyn blies met het omarmen van enkele nieuwe bandleden een nieuwe, maar vertrouwde wind door het wederdebuut Jungle Eyes (2017). Een publiek heeft duidelijk geduld: na vijf jaar radiostilte vlogen tickets voor nieuwe zaalshows van Absynthe Minded vlot de deur uit.

Nu ook Jungle Eyes al weer een mooi half jaar achter ons ligt (de tijd vliegt, serieus), voelde Ostyn de ongeduldige adem van zijn trouwe publiek alweer in de nek. “Golden Sky”, is de eerste single die de groep lost in het post-Jungle Eyes-tijdperk en bewijst opnieuw dat Bert Ostyn goed is in wat Bert Ostyn doet: het produceren van een aardig staaltje indiepop. Geen stijlswitch en daar zijn we -Coldplay in het achterhoofd- net blij mee. “Golden Sky” brengt fijne gitaardeuntjes op een bedje van subtiele pianoakkoorden en simpele maar strakke ritmes. Het nummer is eenvoudiger en minder energetisch dan het gros van Jungle Eyes, en met gemak rustieker dan het gehele palmares dat de band tussen 2004 en 2012 uitbracht, maar blijft degelijk overeind tussen singles als “Beam” en cultclassic “Envoi”. Uitzonderlijke appreciatie gaat uit naar de fijne baslijn, die vooral in het refrein van ‘Golden Sky” kop boven water steekt. Een basriff, enkel vergezeld door een snare- en basdrum: wie durft dat in deze bombastische tijden nog? Openen doet de single met het refrein: ‘Golden sky, at the end of the storm. Where the birds sing a sweet and silver sound’. Inspirerend, poëtisch … een meezinger? De kans zit er in.

“Golden Sky”is een eerste aanloop naar de Mr. Doom EP die Abysnthe Minded op 30/3 met veel plezier zal voorstellen in het mekka van het land, de Ancienne Belgique.

 

Related posts
LiveRecensies

Absynthe Minded @ Wilde Westen (De Kreun): Welkom op planeet Absynthe Minded

Met het nog maar recent uitgebrachte album Sunday Painter touren Bert Ostyn en de zijnen doorheen België. De indiepopgroep Absynthe Minded leunt…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Absynthe Minded – Sunday Painter (★★★): Zondagse lichtvoetigheid

Het is al van 2005 geleden dat de Belgische band Absynthe Minded haar hit “My Heroics, Part One” op de wereld losliet….
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.