Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Courtney Barnett – “Need A Little Time”

Precies een maand geleden kregen we van Courtney Barnett een eerste single uit haar aankomende tweede album. “Nameless, Faceless” gaf een stevige indruk van wat Tell Me How You Really Feel zou gaan worden. “Need A Little Time” zorgt er voor dat we nog een diversere indruk krijgen van het album. Alweer lyrics die tegelijk emotioneel en hilarisch zijn in combinatie met een laidback gitaarriff, waardoor we er zeker van zijn dat die nieuwe plaat weer zeer schoon zal zijn. Op 18 mei weten we alvast meer.

“Need A Little Time” zit muzikaal heel sterk in elkaar. Het start heel zacht met een simpele gitaarriff in combinatie met de dromerige vocals van Barnett, maar bouwt dan gestaag op naar iets grootser. In het begint is het een catchy en braaf nummer, maar dat blijft zo niet duren. Er zijn ferme gitaaruitspattingen die het nummer van de nodige punch voorzien. Heel straf hoe ze hier een evenwicht tussen twee gevoelens weet te vinden. Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, krijgen we een fascinerend clipje te zien waarin Barnett zich als een soort van ruimte-alien in space laat schieten. Luister en kijk vooral zelf, het is de moeite!

Op 30 mei te zien in de AB.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Courtney Barnett - "Start Somewhere", "Life Balance" & "First Slow"

Wie denkt aan Courtney Barnett, denkt aan ronkende gitaren en verhalende lyrics waarbij je aan de lippen van de zangeres blijft hangen….
InstagramLiveRecensies

Courtney Barnett @ De Roma: Gitaarheldin volgens het boekje

Afgelopen zomer konden fans van Courtney Barnett Things Take Time, Take Time voor het eerst live horen in België. Toen speelde ze…
InstagramLiveRecensies

TW Classic XL 2022: Het feest van de vrijheid

TW Classic is al jarenlang een vaste waarde in het Belgische festivallandschap en focust zich keer op keer op een iets ouder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.