Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Sohn – “Hue” & “Nill”

De fans van Sohn werden eind 2017 flink teleurgesteld. De Londenaar die gevestigd is in Wenen kondigde aan dat zijn show in de Ancienne Belgique werd verplaatst naar mei 2018. De reden hiervan waren de fysieke en de mentale problemen van de zanger na zijn grote tour. Goed nieuws vandaag voor de fans want Sohn is terug van weggeweest. Het is geleden van januari 2017, toen zijn tweede plaat Rennen uitkwam, dat er nog nieuw materiaal kwam. Vandaag geeft hij ons maar liefst twee nieuwe singles: “Hue” en “Nill”.

“Hue” begint als een redelijk onschuldige piano ballad. Die piano wordt al snel verstoord door een een synth en een stevige bass. De slepende zang van Sohn neemt je mee doorheen het hele nummer en zorgt ervoor dat je wordt meegezogen in een nieuwe wereld. Naar het einde neemt de synth het nummer volledig over en verdwijnt de onschuld volledig. Een goed oor zou een link kunnen leggen tussen James Blake en dit nummer.

In tegenstelling tot “Hue” komt “Nill” meteen met de deur in huis vallen. Een stevige drumgroove en donkere synths nemen het volledige nummer over. Sohn zijn zang klinkt veel minder slepend als op het vorige nummer. De link met zijn vorige plaat is meteen terug te vinden in dit nummer. Desondanks blijft het liefdesthema duidelijk hoorbaar en vormt het de rode draad tussen beide songs.

Op 14 mei staat Sohn in de Ancienne Belgique. Tickets hiervoor zijn nog steeds te koop.

Facebook / Website 

 

 

Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

James Blake, Bicep, Netsky, Nia Archives en meer bij de eerste namen van Dour 2024!

Maandag startte de voorverkoop van Dour en dat kon alleen maar betekenen dat er ook een eerste lading namen zat aan te…
InstagramLiveRecensies

James Blake @ Vorst Nationaal: Niet van de poes

Er zijn artiesten die keer op keer de poging ondernemen om zichzelf heruit te vinden. Voor de ene pakt dit al iets…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.