Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Black Peaks – “Can’t Sleep”

Black Peaks is de Britse band die post-rock en melodieuze rock naadloos combineert. De band startte als een trio, maar toen zanger Will Gardner erbij kwam, begon het echte succes van de band. Ze trokken de aandacht van verschillende grote platenlabels en tekende uiteindelijk bij Sony. Dit zorgde voor een boost in de carrière van het viertal, en ze verkregen zelfs airplay op BBC Radio 1. Een jaar later brachten ze hun debuutplaat Statues uit en daarmee tourden ze twee jaar. Nu is het tijd voor album twee, waarvoor ze Sony verlieten en tekenden bij Rise Records, en daar is “Can’t Sleep” de eerste single van. Dat Black Peaks populair is, is een understatement want in mei mogen ze de UK rondtouren met Marmozets en dat verbaast ons helemaal niet. Ze stonden namelijk al in onze belofteploeg van 2016!

“Can’t Sleep” is net iets meer gepolijst dan het debuutalbum, maar knalt er toch nog stevig genoeg in. Het is een mooi evenwicht tussen wat de band wil zijn en goede productie. De tegenstelling tussen screams en clean vocals is perfect in evenwicht. De gitaren werken erg opdwepend en het refrein is een perfecte meezinger voor op concerten. ‘Can’t sleep, can’t breathe’ blijft in je hoofd hangen na de eerste luisterbeurt. Black Peaks komt erg sterk uit de hoek met deze single, en als ze zo blijven doorgaan, twijfelen we er niet over dat ze nog veel concertzalen en festivals zullen platspelen.

Facebook / Website

12 maart 2018

About Author

Bauke de Langhe


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter