AlbumsRecensies

Afterpartees – Life is Easy (★★★½): Speelse, enthousiaste garagerock met een indierandje

De (Nederlands) Limburgse gararockers van de Afterpartees brengen de opvolger van hun debuutalbum Glitter Lizzard uit 2015 uit. De sfeer die de heren met dat eerste album hebben neergezet, wordt op dit album zeker doorgezet: speelse, enthousiaste garagerock met een indierandje. De band speelde al op festivals als Pinkpop en Best Kept Secret en met dit album op zak kunnen ze dat zeker doorzetten.

De opener van de plaat “Ultimate Worriers” zet de toon voor de rest van het album meteen neer. Met een sterke gitaarpartij en de stem van zanger Niek Nellen laat de band je dansen. “Call Out Your Name” is de meest recente single van de band waar ook een voorzichtig saxofoontje bij betrokken wordt. Hier komt het speelse karakter van de band mee naar voren.

Op “Easy Money” en “Lazy Come, Lazy Go” bezingt de band de titelplaat goed. De teksten gaan voornamelijk over situaties waarin het leven op zijn zachtst gezegd niet heel erg zwaar is. De muziek ondersteunt dit, met rustig voortkabbelende gitaarpartijen en een simple zang. Eerste single en titelnummer “Life is Easy” neemt een andere weg, door wat meer het tempo op te zoeken en richting de echte meezingers te gaan.

Een ander punt dat opvalt aan dit album, is dat de nummers consequent zijn van lengte, bijna alle nummers klokken rond de drie minuten. De afsluiter “Let’s Talk It Over” is de uitzondering daarop, met vijf minuten is dit veruit de langste track van het album. De kortste track “Be With U” is een mooi akoestisch liefdesliedje dat een mooie afwisseling biedt op het album met toch vooral uptempo garagerock knallers.

Overall weet de band de titel van het album goed uit te dragen: Life ís Easy. De teksten gaan over het gemak wat het leven soms ook mee zich mee kan brengen, niet alles is altijd kommer en kwel. De muzikale begeleiding is een goede mix van het wat stevigere gitaarwerk dat toch toegankelijk weet te blijven die liefhebbers van verschillende genres moet kunnen bekoren en waarmee de luisteraar ook even zijn zorgen van zich af kan zetten.

Met Life is Easy brengt Afterpartees een heel degelijk album uit, waarop ze hun sterke punten blijven benadrukken, maar niet écht heel erg vernieuwen. Dit neemt echter niet weg dat dit gewoon een hele goede plaat is en zeker een aanrader als je van een goed garagerock album houdt. De band heeft nog geen shows in België aangekondigd, maar wanneer je echt enthousiast bent geworden, is de clubshow in Breda een goede aanrader.

Facebook/Website

Related posts
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tobias Arbo - "Recover"

In 2023 leerden we Tobias Arbo beter kennen dankzij zijn debuut-ep Powerlines. Met zachte indiefolk uitte hij zich op een gevoelige en…
AlbumsRecensies

JOHAN - The Great Vacation (★★★★): Na elke draaibeurt beter

Bij de platenmaatschappij van de Nederlandse band JOHAN werd diep gezucht als we vroegen naar de voortgang van een nieuw album. Daar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.