LiveRecensies

Ikea – “The Sound Of Kitchen” @ Vaudeville: Of hoe een keuken een muziekinstrument wordt.

LiveRecensies

Ikea – “The Sound Of Kitchen” @ Vaudeville: Of hoe een keuken een muziekinstrument wordt.

Enkele weken geleden vonden we een uitnodiging van meubelgigant Ikea in onze mailbox. Onze verbazing en verwarring maakte al snel plaats voor nieuwsgierigheid wanneer we lazen dat de meubelwinkel een event “The Sound Of Kitchen” zou organiseren in samenwerking met de Belgische dj en producer Stereoclip.

Gisterenavond mochten we dan eindelijk afzakken naar het Vaudeville Theater te Brussel. Ikea deed duidelijk zijn best om hun gasten te verwennen en organiseerde een heuse receptie en walking dinner op deze prachtige locatie. Dansende Beren moeten natuurlijk ook eten en drinken, maar uiteindelijk waren we hier wel voor het muzikale aspect.

Wanneer het doek omhoogging, zagen we een volledige keuken opgebouwd staan op het podium. Stereoclip, die zich voornamelijk bezighoudt met deep house en electro-acoustic, werd geïntroduceerd en gevraagd om de duurzaamheid van Ikea keukens aan te tonen. Na het verkoopspraatje over de 25-jaar-durende garantieperiode nam Stereoclip zijn plaats in achter de draaitafel en mocht zijn assisten zich uitleven op de keuken.

Stereoclip en zijn compagnon sampleden de huis-tuin-maar vooral keuken-geluiden en produceten er een live track mee. Deuren en aanrechten moesten voor de kick en snare geluiden zorgen, terwijl een zoutvatje of doos cornflakes fungeerde als een hat. Deze geluiden werden verder ondersteund door synths en ambient geluiden zoals het laten lopen van een waterkraan. Hiermee greep Stereoclip terug naar de basis van het producen en vulde hij een 45 minuten durende set.

Het schouwspel zag er bevreemdend en met momenten lichtjes lachwekkend uit, maar het resultaat mocht er zijn. Met de meest simpele geluiden creëerde Stereoclip een volwaardige house track. Wanneer we onze ogen sloten, waanden we ons in een exclusieve nachtclub in plaats van in een Ikea keuken.

“The Sound Of Kitchen” was een speciale, bevreemdende ervaring maar zeker ook even onvergetelijk. Dat de keukens hun 25 jaar durende garantieperiode waard zijn, werd ook meteen duidelijk.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Tessa Dixson - "Prayer"

Tessa Dixson is de nieuwste popsensatie uit Brussel, die onder de vleugels van PIAS een grote carrière nastreeft. De jonge schone, met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.