FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Gent Jazz pakt uit met Pharoah Sanders, Jef Neve en zeven andere namen!

FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Gent Jazz pakt uit met Pharoah Sanders, Jef Neve en zeven andere namen!

Fantastisch nieuws voor de jazzliefhebbers! Wie tussen 29 juni en 8 juli nog geen plannen heeft gemaakt, strijkt dan best neer in de Bijloke voor een nieuwe editie van Gent Jazz. De organisatie heeft namelijk negen nieuwe namen bekend gemaakt die ons doen watertanden.

Op zaterdag 7 juli verwelkomen ze niemand minder dan Pharoah Sanders. Deze persoon mag zonder overdrijven een jazzlegende genoemd worden. In de jaren ’60 zat hij in de groep van John Coltrane en uitte hij zijn ziel met baanbrekende spirituele en free jazz. Een kans om zo’n grootheid live aan het werk te zien, krijg je niet zomaar in de schoot geworpen. Samen met zijn speciale gast Nicholas Payton zal hij de festivaldag afsluiten. Eerder die dag zorgt Jason Moran and The Bandwagon voor het betere pianowerk en brengt Vijay Iyer Sextet de New Yorkse jazzscene naar Gent. In de Garden Stage valt er daarnaast te genieten van Ambrose Akinmusire (die te horen is op Kendrick Lamars To Pimp A Butterfly) en Starebaby, een project van Dan Weiss dat een fusie tussen heavy metal en elektronische muziek is.

Een dag eerder komt Jef Neve zijn nieuwste album Spirit Control voorstellen. Ook de gelauwerde Belgische muzikant Igor Gehenot, zangeres Kandace Springs en Isolde (Lasoen) zullen naast de eerder aangekondigde top of the bill Paolo Conte te horen zijn.

Meer informatie en tickets kan je hier terugvinden.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Nile Rodgers, DJ Shadow, André 3000, The Cinematic Orchestra en veel meer namen voor Gent Jazz

Elk jaar puzzelt Gent Jazz aan een mooie line-up en dit jaar is dat niet anders. Eerder aangekondigde kleppers als Air, Diana…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Birdy, Laufey, Rodrigo y Gabriela en meer naar Gent Jazz!

We keken met aankondigingen van Bill Frisell Trio, Diana Krall, Jamie Cullum, Patrick Bruel en AIR al uit naar de volgende namedrop van…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Diana Krall, AIR, Patrick Bruel en meer naar Gent Jazz!

Vorig jaar sloegen we nog een kreet van opluchting toen we te horen kregen dat Gent Jazz van de dood gered werd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.