Uitgelicht

Zalm van de maand: EMY

Uitgelicht

Zalm van de maand: EMY

Ook dit jaar stellen we jullie op maandelijkse basis een muzikaal talent voor welk naar onze mening een tikkeltje meer aandacht mag verdienen. Dat België beschikt over veel muzikaal talent, bleek weer uit de massa’s inzendingen die we ontvingen, maar er is natuurlijk maar één iemand die zich de ‘Zalm van de maand’ mag noemen. Deze eer is deze maand weggelegd voor niemand minder dan EMY.

Emy Kabore, EMY’s burgerlijke naam, is nog maar 18 jaar jong en studeert momenteel beeldende vormgeving in Gent. Haar roots ligt in Burkina Faso, waar haar vader vandaan komt, maar geboren is ze in de Franse wereldmetropool Parijs. Lang leefden ze er echter niet, en na twee jaar verhuisde het gezin naar het Vlaamse dorp Astene.

Een drietal jaren geleden kocht ze voor het eerst een gitaar wat allemaal te danken is aan de YouTube-filmpjes van de uit Zuid-Londen komende artieste Joy Crookes. Sindsdien speelt ze dagelijks op haar gitaar en schrijft ze geregeld nieuwe nummers. De inspiratie voor haar songs vindt ze meestal in het dagelijkse leven en mogen we bovendien beschouwen als een weerspiegeling van haar eigen emotie en gevoelens. Op vlak van melodieën houdt ze het eerder simpel, maar dat geeft juist haar stem de nodige vrijheid zich te ontplooien.

Vorig jaar publiceerde EMY een aantal van haar nummers, waaronder het prachtig serene “The Love”, op haar eigen SoundCloud en YouTube-kanaal. Ze wist met haar nummers en vooral met haar stemgeluid al aardig wat mensen te bereiken en mocht afgelopen jaar zelfs al wat podiumervaring opdoen op het West-Vlaamse festival Leffingeleuren. Daarbovenop maakte de jonge Oost-Vlaamse deel uit van de preselecties van Humo’s Rock Rally 2018.

De basis voor een mooie muzikale loopbaan is er en met de passende sleepsteen wordt uit deze ruwe diamant ongetwijfeld een schitterende diamant.

vi.be / Facebook

2016 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single EMY – “Chasing”

EMY begon als een bescheiden soloproject van de Gentse Emy Kaboré. Op haar negentiende bemachtigde ze al een respectabele derde plaats in…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret (Festivaldag 1): Home sweet home!

Maurits Westerik mag dan al drie jaar de touwtjes in handen hebben bij Best Kept Secret, het is echter zijn allereerste editie…
InstagramLiveRecensies

Joesef @ Ancienne Belgique (AB Club): Gedeelde hoop en hartzeer

Heel wat fijne muziek gisteren in de hoofdstad. In de inkomhal van de Brusselse Ancienne Belgique stroomde een uitgelaten menigte toe voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.