Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pale Waves – “The Tide”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pale Waves – “The Tide”

Dat Pale Waves dit jaar de ultieme doorbraak zal beleven, daar geloven niet alleen wij in. Het viertal uit Manchester eindigde begin januari nog op de vijfde plek in de BBC Sound of 2018-lijst. In een eerder interview met Dansende Beren, beloofde Heather dat haar band 2018 zou binnensijpelen met een EP. All The Things I Never Said staat gepland op 16 maart en bevat vier songs. De twee eerste daarvan, “New Year’s Eve” en “My Obsession” hebben we al gehad. De nieuwste telg “The Tide” bevestigt voor de derde keer op rij de extreem brede sound van de band. En past bovendien pérfect bij de bandnaam.

Het nummer klinkt opnieuw als een verwarde liefdesbaby van The Cure en The 1975. Toch zat Matty Healy dit keer niet achter de knoppen. ‘Het is het eerste nummer dat we als een band schreven en we hebben het lang niet gespeeld omdat we nieuwe songs hadden.’ Een fanfavorietje dat herrijst. En terecht. De gitaar is prominenter dan in vorige singles en klinkt buitengewoon fris. Het refrein is uitermate meezingbaar en klinkt even emo-pop als hun beperkte backcatalogue aan songs, mede dankzij Heathers specifieke stemgeluid en de visuele lyrics. De finale met een verrassende tempowissel maakt het af.

Facebook / Twitter / Website

Op zondag 4 februari kan je deze nieuwe single live ontdekken in NEST!

Related posts
Features

Record Store Day 2024: Tien releases om naar uit te kijken

Zaterdag 20 april is het alweer Record Store Day; de dag waar menig liefhebber van vinylplaten en alles wat ermee te maken…
InstagramLiveRecensies

The 1975 @ Vorst Nationaal: Een driedelige poprock masterclass

Toen een dik decennium geleden de ster van The 1975 in de lucht schoot, was het direct raak. Met singles als “Sex”,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma - "Wishing Well"

Bands met een geheel eigen sound gaan of de geschiedenisboeken in, of verdwijnen in de niche waarin ze de absolute top vormen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.