Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels – “The Deconstruction”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels – “The Deconstruction”

Gisteren poste Eels een teaser met nieuws dat er nieuwe muziek aankwam. Lang hoefden we er precies niet echt op te wachten, want vandaag horen we al de titeltrack uit het aankomend album. The Deconstruction zal het nieuwe album heten en dat verschijnt op 6 april. Het is vier jaar geleden sinds we nog eens een album van Eels kregen, dus het werd tijd. Alsof dit goeie nieuws nog niet genoeg is, komt de band (als we het persbericht mogen geloven) op 8 juli ook nog eens naar Rock Werchter! Hopla!

“The Deconstruction” toont weer aan waarom wij in het verleden zo verliefd werden op E (Mark Oliver Everett) en zijn muzikanten. Het is een zacht nummertje dat uitblinkt in zijn simpliciteit. Zweverige synths en een bedje van strijkinstrumenten nemen je mee op en aangename trip doorheen lichte muziek. ‘I Break Apart’ is een zin die blijft hangen door de gevoeligheid in E’s stem. Het album werd opgenomen met The Deconstruction Orchestra & Choir en dat hoor je ook in deze single. Een heel spectrum aan instrumenten zorgen er voor dat het nummer leeft, we zijn benieuwd wat dat zal geven op de rest van het album.

E had nog het volgende te zeggen over het album: “Here are 15 new EELS tracks that may or may not inspire, rock, or not rock you. The world is going nuts. But if you look for it, there is still great beauty to be found. Sometimes you don’t even have to look for it. Other times you have to try to make it yourself. And then there are times you have to tear something apart to find something beautiful inside.”

Facebook | Twitter | WebsiteSpotify

TRACKLIST:

The Deconstruction
Bone Dry
The Quandary
Premonition
Rusty Pipes
The Epiphany
Today Is The Day
Sweet Scorched Earth
Coming Back
Be Hurt
You Are The Shining Light
There I Said It
Archie Goodnight
The Unanswerable
In Our Cathedral

3670 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels - "GOLDY"

Eels werkt stelselmatig en ordelijk naar zijn nieuwe langspeler die het anker zal lichten op 7 juni. Eerste single “TIME” was een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels - "TIME"

Stel dat je in een universum leeft waar je nog nooit van Eels hebt gehoord, dan staan je heerlijke momenten te wachten….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels - “Christmas, Why You Gotta Do Me Like This”

‘Een kerstsingle, dé ideale manier om een compilatiealbum voor te stellen’, moet Mark Oliver Everett gedacht hebben. En zo geschiedde. Vandaag maken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.