FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Nieuwe namen dunk!festival met o.a. Huracán en Rosetta

FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Nieuwe namen dunk!festival met o.a. Huracán en Rosetta

Bewondering en sympathie zijn meer dan op z’n plaats voor het team achter het fijne post-rockgebeuren (in de brede zin van het woord) te Zottegem dat naar de naam dunk!festival luistert. Keer op keer vijlen ze hun festival bij en werken keihard om er een nog betere ervaring van te maken dat het jaar voordien. Sterker nog, in oktober vorig jaar vond zelfs voor het eerst een editie van het festival plaats over de grote plas in Amerika.

Naast het festival is er ook dunk!records, het in 2011 opgerichte label dat alle bands die in hun plaatje passen, de kans wil geven om hun muziek met de wereld te delen. Ook daar ligt heel wat ambitie, zo getuigt het recente nieuws dat dunk!records effectief gestart is met het uitvoeren van de plannen voor hun eigen vinylpers op de thuisbasis in Zottegem. Op het festivalterrein zelf trekken ze momenteel een gebouw op om die een plaats te geven. Zo zullen releases nog meer hun stempel dragen, en hebben ze de touwtjes van kwaliteit, stiptheid en eigen creatie volledig in handen. En kan hun dunk!Store zich ongestoord verder ontwikkelen.

Jaar na jaar brengt dunk!festival een kwalitatief sterke selectie van post-rock en al zijn uitwassen en verwanten samen, met bands uit binnen- en buitenland. We maken ons stilaan op voor dunk!festival 2018, en daar horen uiteraard een hoop namen bij. Gisteren maakte het festival vijf extra namen bekend. Zo zal het Belgische Huracán dag drie met een flinke portie post-stoner op gang blazen, en ook Wyatt E. (tevens Belgisch) is een oude bekende voor Zottegem. Zij zullen ons ongetwijfeld meenemen op een bezwerende trip van repetitieve soundscapes waar woorden als desolaat, oriëntaals, wanhoop en doom naast mogen geplaatst worden.

Verder ook buitenlandse namen: naar eigen zeggen al lang op het verlanglijstje en nu eindelijk van de partij, Rosetta uit de USA. Een legering van post-metal en post-hardcore is wat deze Amerikanen op je bord zullen lassen (voor fans van Neurosis en Cult of Luna). Ook Besides van Polen zal van de partij zijn, en met Tortuganónima staat zelfs een band op het programma die voor het eerst in Europa zal spelen. Deze Chilenen zullen een vleug math rock aan het programma toevoegen.


Eerder maakte de organisatie al enkele veelbelovende namen bekend. Reeds op de affiche: Caspian, Worriedaboutsatan, EF, Ranges, Tides Of Man, Thot, Cranial, Radare, Appalaches en La Bestia De Gevaudan. Ga eens op het gemak door hun materiaal, de goesting om naar Zottegem af te zakken zal er alleen maar groter op worden!

Dunk!festival vindt dit jaar plaats op 10, 11 en 12 mei, tickets en info zijn te verkrijgen via hun site.
Wij houden alvast nauwlettend in de gaten welke namen nog uit de bus zullen vallen!

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

A Burial At Sea - Close To Home (★★★½): Voortvarende tweede plaat

Met hun knaldebuut uit 2020 A Burial At Sea wierp de gelijknamige postrockband meteen hoge ogen. Door het gebruik van de trompet, en door…
InstagramLiveRecensies

Rock Herk 2023 (Festivaldag 2): Riffs, radio en regen

Na een meer dan degelijke eerste dag, kon Rock Herk eigenlijk niet meer stuk. Dag twee sprak op papier iets meer tot…
LiveRecensies

Dour 2023 (Festivaldag 4): Dansen en daveren

Dour gaat dit weekend zijn laatste dagen in, maar aan een zomerse sfeer en onuitputbare muziekschatten was er op dag vier geen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.