Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Palace Winter – “Take Shelter”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Palace Winter – “Take Shelter”

Wat (of wie) uit het hippe Kopenhagen komt, moet al goed z’n best doen om teleur te stellen; en het tweekoppige Palace Winter vormt hier – gelukkig – geen uitzondering op. De unieke combinatie tussen de klassiek geschoolde pianist-producer Caspar Hesselager en de Australische singer-songwriter Carl Coleman bracht ons in 2016 al het succesvolle debuutalbum Waiting for the World to Turn. Niet onterecht werden toen vergelijkingen gemaakt met bands als The War on Drugs en Tame Impala.

Twee jaar later trakteert het in Kopenhagen gevestigde duo – dat zichzelf omschrijft als alternative rock – ons eindelijk op een opvolger, die Nowadays gedoopt werd. Het is nog even wachten op de release van dat album, tot mei 2018 om precies te zijn, maar als troost werden we aan het begin van dit nieuwe jaar getrakteerd op een eerste single uit de nieuwe plaat: “Take Shelter”.

De bezwerende single, die begint én eindigt met Hesselagers piano, werd op exact het juiste moment van het jaar uitgebracht. Het is zo’n lied dat soelaas biedt in deze koude winterdagen. De afwisseling tussen uptempo strofes en een melancholisch refrein – waarin Colemans echoënde stem al je winterkwaaltjes doet smelten voor de zon – werkt wonderwel. Veelbelovend, dit voorproefje, dus wij zijn razend benieuwd naar wat ze ons op Nowadays nog meer zullen voorschotelen. Kan je niet wachten tot mei, dan is er meer goed nieuws! Het duo komt op 18 maart naar de AB club, dus wil je nog meer van dit veelbelovende materiaal geserveerd worden om het wachten te verzachten: rep je daarheen!

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Twin Atlantic - "Get Out"

Schotland is niet alleen het land van doedelzakken en kilts, maar ook de thuisbasis van Twin Atlantic. De vierkoppige groep kwam voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dua Lipa - “Illusion”

Had je ons een paar jaar geleden verteld dat er een moment kwam waarop Dua Lipa als een van de grootste popsterren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons - "Eyes Closed"

Al zestien jaar maakt het Amerikaanse viertal dat zichzelf Imagine Dragons noemt muziek. Over hun werk wordt wel eens lacherig gedaan, want…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.