Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jade Bird – “Lottery”

Twintig jaar is ze, de Londense Jade Bird, maar nu al een ontzettend beloftevolle singer-songwriter. Vorig jaar debuteerde ze met Something American. Een EP die indruk maakte door z’n eenvoud: een betoverende, warme stem en een gitaar. Bird tast de grenzen af van verschillende genres. Waar haar debuut vooral gekenmerkt werd door een country-americana sfeer, heeft haar nieuwe single “Lottery” een meer poppy vibe.

“Lottery” blijft meteen hangen en dat is precies de kracht van de jonge Londense. Ze weet te overtuigen met een heel sterk stuk, zowel tekstueel, vocaal als muzikaal. Net als in haar vorige nummers, schakelt Bird heel snel over van een ietwat ingetogen strofe naar een refrein vol power dat voor de rest van de dag in je hoofd blijft hangen. Ook de hoge noten lijken absoluut geen moeite te kosten en klinken even zuiver als de rest. Jade Bird ademt het gevoel van de moderne twintiger, maar kan een zekere zachtheid en geloofwaardigheid behouden in haar nummers.

Momenteel heeft Jade Bird geen concerten gepland staan in België, maar het is zeker one to watch. Het zou ons alvast niet verbazen als ze deze zomer opduikt op een van de vele festivals.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

12 januari 2018

About Author

Leni Sonck


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter