Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single First Aid Kit – “Ruins”

Het was lang wachten op nieuwe muziek van de Zweedse folkqueens, tot ze vorig jaar het feministische “You Are The Problem Here” releaste. Toen ze ook nog eens bekend maakten dat ze volop bezig waren met het maken van een vierde studioalbum Ruins, groeide onze nieuwsgierigheid naar nieuwe muziek van dit folkduo nog meer. Je hoort het goed, de melancholische folkpop nummers van de Zweedse dames gaat al tien jaar mee, sinds de release van het debuutalbum Drunken Trees. Vandaag lieten ze dus de laatste single “Ruins” van het gelijkname album op ons los.

Na het wondermooie “It’s a Shame“, het ijzersterke “Fireworks” en het piano gedreven “Postcard”, komt het duo nu met een meer ingetogen nummer. Het nummer wordt geleid door de prachtige tweestemmigheid van het duo en een gitaar, met op de achtergrond enkele zachte folky drums. Tijdens het refrein worden we ook nog eens gewikkeld in een deken van zachte synths die de song helemaal compleet maken. Wat een ideale soundtrack voor deze sombere winterdagen!

 /  /  / 

12 januari 2018

About Author

Bauke de Langhe


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter