Nieuwe singles

De Grote Beren Van Morgen 2018: Grace Carter & Fortress

Nieuwe singles

De Grote Beren Van Morgen 2018: Grace Carter & Fortress

Onze frequente lezers kennen de rubriek ondertussen ongetwijfeld. Voor wie het nog niet kent, is het nu hoog tijd om kennis te maken met ‘De Grote Beren Van Morgen 2018’. De eerste twee weken van januari stellen we dagelijks een internationale en een Belgische act voor die in 2017 op onze radar terecht kwamen en in 2018 volgens ons helemaal kunnen doorbreken. Het is dag negen, wat betekent dat je reeds 16 acts van ons kreeg. Daar smijten we vandaag twee acts bij: Grace Carter & Fortress.

Grace Carter

‘All the way from Brighton and soon at the top!’ Dat is in één zin samengevat wat de Britse zangeres Grace Carter te wachten staat. De prille twintiger heeft er een bewogen jaar op zitten. Nadat haar debuutsingle “Silence” onder andere door The Fader werd opgepikt, werd ze vrijwel meteen in het hart gesloten van een grote groep popliefhebbers. Ze speelde eerste headlineshows en mocht openen tijdens de recentste tour van Dua Lipa. Om haar jaar mooi af te sluiten bracht ze “Ashes” uit, een single die in dezelfde lijn ligt als debuutsong “Silence”.

Dat ze nog maar aan het begin van haar carrière staat beseft ze zelf ook. 2017 was vooral een jaar om songs uit te testen en kennis te maken met de mensen en 2018 moet het jaar zijn waar ze in een stroomversnelling terecht komt. Nieuwe muziek komt er weldra aan en de eerste optredens in het nieuwe jaar zijn ook niet van de slechtste. Ze mag op het gerenommeerde  showcasefestival The Great Escape spelen, een festival waar in de vorige jaren nog Rag’N’Bone Man, Cigarettes After Sex, Stormzy, … stonden. Van Grace Carter zal je nog horen… pas maar op!

Fortress

Het is niet ons eerste en enige trio in onze selectie, maar wel één van de leukste. Het is de droom van bijna elke man om samen met twee vrouwen op pad te gaan. Ruben De Brok, producer en synthesizer van de groep, is met zijn gat in de boter gevallen, want hij heeft naast hem twee sterke dames staan, die weten hoe ze aanstekelijke muziek moeten maken. Hanne Torfs is de stem en het brein achter de groep en de tweede dame in het complot is Anke Verslype. 2017 was een spannend jaar voor de nieuwe groep. Het Antwerpse project Naft nodigde de band uit om een sessie in het MAS te spelen en in oktober speelden ze hun allereerste show ooit in het Café Cabron. Als kers op de taart werden de Antwerpenaren geselecteerd voor de Nieuwe Lichting 2018, waar ze kans maken op een finaleplek.

Fortress schreef anderhalf jaar lang nummers en repeteerde hun songs zodat hun sound ook live overeind blijft. Ze zijn nog druk bezig met het schrijven van hun debuut-ep, maar voorsmaakjes “Wanderlust”, “Waterfall” & “The Colours That We Breathe” zijn al elektronische parels waar we uren naar kunnen luisteren. Live wisten ze al met hun futuristische sound te overtuigen en zijn vergelijkingen met Daft Punk of Rone helemaal niet hoog gegrepen. We zijn benieuwd welke weg hun carrière inslaat, maar als het van ons afhangt gaan ze in 2018 steil de berg omhoog!

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dan Sultan - "Fortress" (feat. Julia Stone)

Er zijn zo van die artiesten die in hun thuisland gigantisch populair zijn, terwijl de rest van de wereld met moeite van…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #41

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Holy Hannah - "Human Touch"

‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’, een gezegde dat zo versleten is als dat de straat oud is, maar daarom niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.