Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single David Byrne – “Everybody’s Coming To My House”

De laatste weken werd het duidelijk dat we dit jaar een nieuw album van David Byrne kunnen verwachten. Nu is het nieuws ook door de legendarische Talking Heads frontman bevestigd. Op 9 maart verschijnt namelijk American Utopia, zijn eerste album sinds Love This Giant, zijn samenwerking met St. Vincent. Op de plaat zullen gastoptredens te horen zijn van onder andere leden van Oneothrix Point Never, Jack Peñate en Jam City, maar de opvallendste samenwerkingen staan toch wel op de gloednieuwe single van David Byrne. Op “Everybody’s Coming To My House” doen namelijk ook Sampha, Happa Isaiah Barr (van Onyx Collective), TTY en anderen mee. Daarnaast heeft niemand minder dan Brian Eno meegeschreven. De twee hebben al een vruchtbare geschiedenis achter zich, maar het is ondertussen wel al van het uitstekende Everything That Happens, Will Happen Today uit 2008 geleden dat we een samenwerking van de twee konden horen.

“Everybody’s Coming To My House” is op en top Byrne zoals we hem kennen: herkenbaar, maar altijd op zoek naar vernieuwing. Ook hier zingt hij op zijn typerende beschrijvende wijze over de verbanden tussen het comfort van materiële, maar essentiële zaken en de kern van het leven. ‘Everybody’s coming to my house and I’m never gonna be alone.’ Op het vlak van instrumentatie zorgen Byrne en zijn gastmuzikanten ook voor een feest van herkenning: de groove staat centraal dankzij de dansbare baslijn en exotische percussie en de akoestische gitaar en koperblazers spelen een bevreemdend spel van licht en duisternis. Verder in het nummer worden alle verrassingen uit de kast gehaald waaronder een bezwerende brug en een korte Midden-Oosten-geïnspireerde gitaarsolo die het lied dat tikkeltje extra geven. Een zeer knappe single en een mooi vooruitzicht op American Utopia. Nu nog wachten op een concertdatum in België!

American Utopia verschijnt op 9 maart via Todomundo/Nonesuch. David Byrne kan je live aan het werk zien op Down The Rabbit Hole in Nederland in het weekend van 29 juni.

Website / Facebook / Twitter

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Montaigne - "gravity" (feat. David Byrne)

Als je nu nog niet weet wie David Byrne is, wordt het eens tijd om uit je donker hol te komen. Hij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Son Lux, Mitski & David Byrne - "This Is A Life"

Het is tegenwoordig belangrijker dan ooit om een degelijke soundtrack samen te stellen voor je videogame, serie of film. Dat weten ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Montaigne & David Byrne - "Always Be You"

In 2021 nam Montaigne voor Australië deel aan het Eurovisiesongfestival. Die deelname liep met meerdere sissers af. Vanwege de coronaepidemie mocht ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.