Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Superorganism – “Everybody Wants To Be Famous”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Superorganism – “Everybody Wants To Be Famous”

Zowat alle pers is het er over eens: Superorganism is de grote belofte van 2018. Het achttal uit Londen wist vorig jaar al van bij hun debuutsingle een hype te creëren. Ze deden dit door op een mysterieuze wijze het straffe “Something For Your M.I.N.D.” te releasen. Frank Ocean en Ezra Koenig werden fan, en zo ging de bal aan het rollen. Nu we een jaar verder zijn, is de band klaar om hun vierde single te releasen. Op 2 maart komt het zelfgetiteld debuutalbum er aan en op 19 februari zijn ze te zien in de Botanique.

“Everybody Wants To Be Famous” is een zeer aanstekelijk nummer dat vooral bij het refrein zich helemaal in je oor nestelt. Voordien is het vooral een zeer vreemde synth die ons begeleid, een geluid dat steeds terugkeert bij Superorganism. Ook de vervormde vocals en uitspattingen zijn dit keer niet ver weg, maar ditmaal net iets toegankelijker. Toch kruipt er ook dit keer weer van alles in dat je nog nergens anders terug hoorde. Het opvallendste zijn de kassageluiden en ook een juichend publiek dat nu en dan terug komt. Bij iedere luisterbeurt hoor je iets nieuws in de song en dat maakt het zo boeiend. We zijn zeker dat Superorganism dankzij hun mix aan genres nog vele potten gaat breken. Ook wij volgen hierbij de mening van de buitenlandse blogs.

Tracklist:
01 It’s All Good
02 Everybody Wants To Be Famous
03 Nobody Cares
04 Reflections On The Screen
05 SPRORGNSM
06 Something For Your M.I.N.D.
07 Nai’s March
08 The Prawn Song
09 Relax
10 Night Time

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2022Features

De beste concertfoto’s van 2022 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2022: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #36

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
InstagramLiveRecensies

Superorganism @ Botanique (Rotonde): Een zootje ongeregeld

Soms gaan de dingen des levens niet helemaal zoals gehoopt, maar dat betekent daarom niet dat je bij de pakken moet blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.