Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single N.E.R.D. – “Don’t Don’t Do It” ft. Kendrick Lamar

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single N.E.R.D. – “Don’t Don’t Do It” ft. Kendrick Lamar

In de aanloop naar hun langverwachte album No One Ever Really Dies, loste de driekoppige groep N.E.R.D. zopas een derde single, met niemand minder dan Kendrick Lamar. De titel en het refrein van het liedje verwijzen naar het soort incident dat al meer dan eens de aanleiding vormde voor nieuwe muziek. Keith Lamont Scott was een 43-jarige Afro-Amerikaan die vorig jaar in North Carolina doodgeschoten werd door een politie-agent. Op de videobeelden die zijn vrouw maakte, hoor je haar herhaaldelijk ‘Don’t do it, Don’t don’t do it!‘ roepen.

Het nummer begint nochtans met een fijne jazzy intro, waar we trouwens Frank Ocean voor te danken hebben. Na een halve minuut slaat de sfeer echter onherroepelijk om naar een up-tempo nummer waarin het geweld als het ware losbarst. N.E.R.D. staat erom bekend verschillende genres zoals hiphop, funk en rock met elkaar te vermengen. Dit nummer zou zonder de context en door de combinatie van dynamische gitaren, Pharrell’s old-school stemgeluid en de ‘Don’t Don’t do it!’ kreten evengoed een feel-good rocknummertje uit de eighties kunnen zijn.

Hoewel het niet de eerste keer is dat Pharrell Williams en Kendrick Lamar samenwerken (je hoort Pharrell onder meer op de hook van “Alright“) en de problematiek Lamar nauw aan het hart ligt, is het toch niet meteen het soort nummer waar je zijn inbreng zou verwachten. Maar hij zou zijn naam niet waardig zijn als hij het nummer niet binnenstapt als een baas in zijn eigen bedrijf. Onmiddellijk begint hij te spelen met tempo, rijm en toonhoogtes. Als Kendrick Lamar een boodschap wil overbrengen, dan haalt hij alles uit de kast om je te laten luisteren.

No One Ever Really Dies verschijnt morgen en brengt naast Kendrick (die trouwens ook op het nummer “Kites“ te horen is) nog heel wat onder goed gezelschap met zich mee. Zo zijn onder meer Rihanna, Future, Ed Sheeran en André 3000 ook onderdeel van het album. N.E.R.D. heeft de kunst van een comeback maken helemaal onder de knie.

Facebook / Twitter / Instagram / Youtube/ SoundCloud

Related posts
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
InstagramLiveRecensies

ROLLING LOUD 2023 (Festivaldag 1): King Kendrick heerst

Gisteren vond de eerste dag ROLLING LOUD Rotterdam plaats sinds het WOO HAH vermoord heeft, dat vorig jaar zijn laatste levensjaar kende….
LiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2023: Hoogtepunten verzamelen onder de Spaanse zon

Primavera Sound Barcelona is al twintig jaar het Europese festival bij uitstek om de meest actuele, alternatieve bands aan het werk te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.