Nieuwe singles

Nieuwe single Pale Waves – “My Obsession”

Nieuwe singles

Nieuwe single Pale Waves – “My Obsession”

Pale Waves, de nieuwste Britse indie hype gaat hard. Het viertal uit Manchester verscheen op de cover van NME, staat op de longlist van de BBC Sound of 2018 en heeft een Europese tour voor de boeg. Zoals je al in ons interview met de band kon lezen, komt er in de eerste weken van 2018 een debuut EP. “My Obsession” is daar de laatste nieuwe single van. Opnieuw emo-pop op een donker dienblaadje al snijdt de song dit keer dieper dan gewoonlijk.

My obsession begint met een knal. Een eighties-knal waar al meteen een onderliggende kerstsfeer te horen is met dank aan de synths. Heather trekt haar zeurende keel open om zachtjes uit te leggen op wie ze geobsedeerd verliefd is. Het refrein wordt daarna plots veel luider en de frontvrouw komt meteen to the point. ‘I’m so sorry for confessing / I don’t wanna wait ‘cause you know I feel the same.’ Zo, dat is eruit. Hoewel hun sound recht uit het debuutalbum van The 1975 lijkt te komen, zijn de lyrics in tegenstelling tot die van hun labelmaatjes recht voor de raap en simpel. De noodkreten in de finale geven het nummer extra momentum samen met de snedige repetitieve riffs. Een droomlied voor emo-pop liefhebbers en fans van mancunian accents.

Pale Waves is in het voorjaar bij ons te zien in het Gentse NEST.

Related posts
InstagramLiveRecensies

The 1975 @ Vorst Nationaal: Een driedelige poprock masterclass

Toen een dik decennium geleden de ster van The 1975 in de lucht schoot, was het direct raak. Met singles als “Sex”,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma - "Wishing Well"

Bands met een geheel eigen sound gaan of de geschiedenisboeken in, of verdwijnen in de niche waarin ze de absolute top vormen….
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.