Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Kapitan Korsakov – ‘Freedom Audition’

Twintig december deelt Kapitan Korsakov het podium van de Vooruit met onder andere Brutus en Cocaine Piss. Dat het er daar heftig aan toe zal gaan en een hersenschudding of resem blauwe plekken eerder regel dan uitzondering wordt, staat in de sterren geschreven. In aanloop naar dat concert, besloot de band ons al te verwennen met een publieksopwarmer in de vorm van een nieuwe single. “Freedom Audition” is geen vers-uit-de-oven nummer, maar dateert nog van de opnamesessies van KKK’s recentste album, Physical Violence Is The Least Of My Priorities. Het nummer kreeg geen plekje op deze plaat, maar nu krijgen we het alsnog rond onze oren geslagen. Steve Albini, die ook Nirvana’s laatste album In Utero mixte, zat ook bij dit nummer achter het knoppenpaneel.

“Freedom Audition” blijkt een drieledige levensloop te zijn. Het eerste deel sleept zich doorheen een hoop ijl reverb-geluid en sporadisch krakende gitaren stelselmatig verder. Een beangstigende kruisbestuiving tussen de lijdensweg van een Indische martelaar en het onderliggende hersenpangeluid tijdens een ‘bad trip’ op verboden middelen. Eenmaal de drum van Bert Minnaert écht in het nummer gaat vlammen, hort en stoot het nummer zich doorheen haar tweede levensfase. Hierbij krijgt elke gitaaraanslag of drumtrommelstamp de tijd en ruimte om onze ziel te besmetten. Geen overhaast geram, maar goed getimede chaos. Het uur van de waarheid, de laatste levensfase, nadert hierna vrij snel. Het keelgat van Pieter-Paul Devos moet in dit slotstuk waarschijnlijk helse pijnen doorstaan, want het scheurt op “Freedom Audition” nét niet uiteen. Samen met een overdosis aan gitaarruis en opzwepende riffs begeleidt Kapitan Korsakov ons richting de eeuwige jachtvelden, waarna de levensfuncties van het nummer in sneltempo wegebben.

Facebook / Twitter / Website

8 december 2017

About Author

Tijs Delacroix Tijs is de Tijsbeer tussen de Dansende Beren. Hij danst er een beetje tussen de geschreven en ongeschreven lijnen. In het dagelijkse leven is hij student Cultuurmanagement en vertoefde hij eventjes in Schotland waar hij 'Commercial Music' studeerde aan University of West Scotland. Daarnaast liep hij stage bij Skytiger en is ie binnenkort een tijdelijke Art-Spot'er. Ten slotte managet hij de Brusselse indiepop band Bosum onder het 'OENGER' brandmerk.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter