AlbumsRecensies

Debuut-EP Kookaburra – Mystery Girl (★★★½): Garage zonder compromissen

AlbumsRecensies

Debuut-EP Kookaburra – Mystery Girl (★★★½): Garage zonder compromissen

Hip-hop mag dan wel de belangrijkste invloedssfeer zijn voor de hedendaagse muziek, zolang er nijpende budgetten + distortion pedaaltjes aanwezig zijn en er genoeg rock ’n roll spirit is, zal er garage rock zijn. In Antwerpen moet er ook ergens zo’n garage staan waar de driekoppige band Kookaburra de remmen losgooit. Hun EP Mystery Girl, opgenomen op tape, is recht voor je raap garage zonder al te speciaal willen doen.

“Late Night Walking” is een goede eerste track die verdomd dansbaar is en ook het zangloze “Sprodka”, is een anderhalve minuut durende brok energie dat we live wel eens willen horen. Voor zover er onderscheid te maken valt in het genre (want geef toe, alle garage lijkt gewoon hard op elkaar), kunnen we toch de vergelijking maken met andere Belgische trots zoals The Glücks en Mind Rays. De uitsteker op deze EP en de reden dat we deze band misschien wel als beloftevol zien, is “Mystery Girl”. Het tempo wordt op dit nummer een eindje teruggedraaid met een kreunend geluid als gevolg. Zowel gitaren als stem en drums, alles wordt er traag maar als het ware met veel kracht uitgeperst.

Deze EP zal geen nieuwe bladzijde zijn in de geschiedenis van de Belgische garagerock, maar Kookaburra houdt zich meer dan recht binnen het genre en kan er zich zelfs in onderscheiden met deze vijf eerste nummers. Als deze heren nog wat meer zoeken naar hun eigen sound, kijken wij zeker uit naar de toekomst van Kookaburra.

Related posts
LiveRecensies

Tom Odell @ De Roma: Tranenkeizer met durf

Het was sturm en drang voor de poorten van De Roma, en daar was één man voor verantwoordelijk: Tom Odell. Waar de…
InstagramLiveRecensies

Dead Poet Society @ Trix (Club): Hoe vettiger, hoe prettiger!

Dead Poet Society is springlevend en verkeert al een tijdje in een opperbeste stemming. De band uit Boston cruiset namelijk al drie…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The New Eves - "Astrolabe"

The New Eves is voorlopig nog een vrij onbekende naam in de muziekwereld, maar de band is hard aan het werk om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.