LiveRecensies

Sun Gods @ Trefpunt: Sfeer alom

Barefoot And The Shoes heeft zich helemaal ontpopt tot een nieuwe, frisse en betere versie van zichzelf: Sun Gods. Twee weken geleden lanceerden ze alvast hun kanjer van een eerste single “Voices”. Bij Dansende Beren konden we deze absoluut smaken en werden we zo benieuwd naar ander werk dat we besloten om een kijkje te gaan nemen op de single-release in Trefpunt, Gent. We waren blijkbaar niet de enige met hetzelfde plan voor ogen, het gezellige kot zat namelijk stampvol. De sfeerlichten en warme spots gaven al meteen een vertrouwd gevoel en van zodra de set van start ging, werd dit gevoel alleen maar sterker.

De wel heel opmerkelijk warme stem van Brent Buckler doet al vanaf de eerste seconden onze nekharen rechtop staan. Deze muziek neemt je mee, en dat op een opvallend snelle manier. We merken meteen een verfijnder en volwassener geluid tegenover het vorige project. We horen minder folk en meer alternatieve pop, maar de verhalende teksten met een vleugje melancholie blijven de rode draad in dit kwartet. Het ene nummer bouwt traag op en verleidt ons op een langzame, maar vastbesloten manier, terwijl andere nummers meteen bruisen van energie. De dynamieken zitten in vrijwel elk nummer heel goed en elk instrument klopt in het grotere geheel. Ook de harmonieuze samenzangen tussen Brent, Sander en Vincent maken dit geheel alleen maar krachtiger.

We horen invloeden zoals Peter Gabriel, The War On Drugs, Bon Iver en Paul Simon, maar ook Eddie Vedder, Editors en Dire Straits. Live klinkt de single “Voices” gewoon machtig. Ook een cover van The Cure, “Pictures of You”, passeert de revue. Het voorlaatste nummer lijkt op te bouwen naar een climax, terwijl onze harten sneller kloppen en de energie in de zaal stijgt, om dan plots alle lagen in het nummer te laten wegvallen tot enkel een fragiele, naakte samenzang tussen Brent en Sander overblijft. Kippenvel, alweer.

De nummers zitten zeer goed in elkaar, de set klopte en de hele show bracht een bemoedigende sfeer over op het publiek. Dit smaakt naar meer, naar veel meer. Wij kijken alvast uit naar een eerste album van dit straffe project.

12 posts

About author
Muziekrecensent voor Dansende Beren.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Meis @ Trefpunt: Bagage, paaldansen en alles voor mama

Meis is nog geen grote naam in België, maar de Nederlandse heeft wel al op heel wat grote podia in België gestaan….
InstagramLiveRecensies

Becky Hill @ Trix: Arsenaal aan hitjes

Becky Hill is een van de meest gestreamde artiesten die je vandaag kan vinden. Op talloze hits met honderden miljoenen streams kan…
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.