Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Lee Anderson – “Joyous Times” / “Silly Dog”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Lee Anderson – “Joyous Times” / “Silly Dog”

Naast zijn alter ego als de ietwat expliciete Alex Verdi blijkt Leander Van Het Grounewoud ook een zeer getalenteerd singer-songwriter te zijn. Leander wist altijd dat hij muziek in zich had, maar pas toen hij zichzelf met drie vrienden in een repetitiehok opsloot, kwam de overtuiging om hiermee naar buiten te komen. Na onder meer op de Gentse Feesten en Dranouter Festival gestaan te hebben, wordt het tijd om een debuutplaat de wereld in te sturen. Dubbelsingles “Joyous Times” / “Silly Dog” zijn daar een eerste voorsmaakje van.

“Joyous Times” komt over als een melancholische ballade, die ons doet terugdenken aan een tijd die reeds lang vervlogen is. Een tijd die we echter maar al te graag zouden doen wederkeren met de woorden: ‘I want to feel joyous times again.’ Wanneer een aan emotie overlopende harmonica-solo het overneemt, lopen tranen ons in de ogen en merken we dat een zekere meneer Dylan als invloed kan worden weggeschreven.

Een deuntje dat zowel feelgood als weemoed ademt, luidt de start van opvolger “Silly Dog”. ‘Love of my life, dancing before my eyes in my dreams, a world of feelings no-one talks about for real.’ Deze woorden doen ons vermoeden dat deze laatste geïnspireerd is door een teloorgegane liefde. Een liefde die nog niet volledig gesleten is. Een liefde die we proberen uit zowel ons geheugen als ons hart te bannen.

Debuutsingles “Joyous Times” / “Silly Dog” is een verademing naar liefdevolle tijden die we zowel graag zouden zien wederkeren, als waar we alles voor zouden geven om volledig uit ons geheugen te bannen. Deze Lee Anderson is verwoestend voor het hart, maar voelt tegelijk ook heel luchtig en hedendaags aan.

Lee Anderson doet een najaarstour met Intergalactic Lovers, die hen via de Benelux naar Duitsland, Tsjechië, Slovakije en Hongarije brengt. België staat voorlopig niet meer op het lijstje.

Facebook

Related posts
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cardinals – “If I Could Make You Care”

Afkomstig uit de Ierse stad Cork, vormen Euan Manning, Finn Manning, Darragh Manning, Kieran Hurley, Aaron Hurley en Oskar Gudinovic samen Cardinals….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The New Eves - "Astrolabe"

The New Eves is voorlopig nog een vrij onbekende naam in de muziekwereld, maar de band is hard aan het werk om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.