AlbumsRecensies

The Insect Soldiers Of The Sky – …And The Rest Of Human History Will Be The Earth Cleaning Us Away (★★★): More is less

AlbumsRecensies

The Insect Soldiers Of The Sky – …And The Rest Of Human History Will Be The Earth Cleaning Us Away (★★★): More is less

Voor de Limburgers van The Insect Soldiers Of The Sky moet het niet altijd te bondig zijn. Wat zijn wij blij met shortcuts als ctrl+c en ctrl+v als we hun EP …And The Rest Of Human History Will Be The Earth Cleaning Us Away moeten voorstellen. Die EP mag dan wel opgenomen zijn in de Bijlokestudio, we voelen ons eerder klaarstaan aan de krakende deur van een kelder van een ruige kroeg. En daar beneden treffen we een feestje waarbij de chronologie van de avond gewoon wordt omgedraaid. Een plakkerig vuile vloer in het begin waarop rondzwalpende feestvierders hun evenwicht verliezen, en op het einde staat iedereen met een vol pintje knikkend en goedkeurend door de knieën te gaan.

TISOTS (we misbruiken niet iedere keer onze shortcuts) is een heilige drievuldigheid op zich. Ze werden al drie keer geselecteerd voor Humo’s Rock Rally, werden evenveel keer geselecteerd voor de Limbomania en zijn nu toe aan hun derde EP, na Dust en hun titelloze debuut. Drie sterren krijgen ze dus van ons. Het mocht hier en daar wat strakker en snediger. Maar we houden wel van die georganiseerde slordigheid.

Op “Kevin Parker” klinken ze meteen donker en rauw met harde rockgitaren. Het is een kleine braspartij, en het evolueert naar wat we van hen verwachten: het psychedelische van Tame Impala meets Mac Demarco’s dromerige stem meets de stonergitaren van Queens of the Stone Age. We horen fijne gitaarrifs op “Sun Stuff”, waarvan we even loom en zweverig worden als een kat die zich lichtjes spinnend in een warm herfstzonnetje nestelt.

Ze wisselen met tempo en ritme, zo ook op “Little Anakin”, wat bezwerend voor de ziel en onze meeknikkende nek werkt. Deze mannen hebben heel wat meer in hun mars, misschien kunnen ze nog een trede meer naar beneden in die wenteltrap van psychedelica. We zitten wel goed in die kelder, maar we hopen dat er dus nog een trapje naar beneden hen toelacht om een nog donkerder keldertje binnen te treden. Morgen stellen ze hun EP voor in Café Café in Hasselt. Hopelijk hebben ze daar zo’n kelder.

Facebook / vi.be / Website

Related posts
Nieuwe singles

Ronde van de Lage Landen: Hasselt

Deze zomer doen de Dansende Beren de Ronde van de Lage Landen. Onze redacteuren gaan virtueel langs in 15 grote Belgische en Nederlandse steden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.