LiveRecensies

Newmoon @ NEST (Democrazy): Een Belgische band in bloedvorm

LiveRecensies

Newmoon @ NEST (Democrazy): Een Belgische band in bloedvorm

Gisteren trokken we met heel wat verwachtingen nog eens richting NEST, één van de hipste spots momenteel in het Gentse muzieklandschap. Dat de mannen van Democrazy keer op keer straffe Belgische acts weten te programmeren, bewezen ze gisteren nog maar eens met de komst van het Antwerpse Newmoon. Gent was getuige van een Belgische band die in topvorm verkeerde.

Als we even heel eerlijk mogen zijn, de passages van Mountains To Move en Teen Creeps hebben we gisteren moeten missen. Bij onze aankomst in NEST, worden we meteen overvallen door de overheersende warmte. De zaal zit zo goed als vol en na enkele luttele seconden druipt het zweet al van ons voorhoofd. Het erge hieraan is, dat de mannen van Newmoon nog aan hun set moeten beginnen. We houden nu al ons hart vast.

Als je als band kunt starten met een klepper als “Head Of Stone”, dan weet je dat je goed bezig bent. Zodra het nummer van start gaat, voel je dat de mannen van Newmoon heel goed op elkaar zijn ingespeeld. Het geheel dat door de speakers weerklinkt, klinkt heel strak en enorm melancholisch, waardoor de mensen in de zaal al snel de neiging hebben om hun ogen te sluiten en zich te laten meeslepen op shoegaze die de band ons voorschotelt.

Op deze manier blijft de set zich opbouwen, het ene strakke nummer na het andere wordt ons op een vrij luchtige manier geserveerd. Het enige wat soms wat spijtig is, is dat de stem van frontman Bert Cannaerts er niet altijd even goed uitkomt. Met momenten verdrinkt zijn stem in de wall of sound die de gitaren creëren, wat er dan weer voor zorgt dat z’n stem fungeert als een extra instrument.

Wat ons nog opvalt, is dat ieder bandlid zich super comfortabel lijkt te voelen op het grote podium van NEST. Eigenlijk best wel gek als je weet dat de band nog maar twee jaar bestaat en ze er staan alsof ze al jaren ervaring achter de rug hebben en de grootste zalen in Europa hebben plat gespeeld. Heel straf om dit te mogen aanschouwen. Newmoon is Belgisch maar klinkt en oogt enorm internationaal, een hele sterke troef als je het ons vraagt.

Na een dikke 45 minuten houdt de band het voor bekeken. De aanwezige fans mogen met een gigantische lach op hun gezicht richting huis keren, aangezien Newmoon het beste van zichzelf heeft laten zien. Op deze manier bewezen de jonge dertigers nog maar eens dat ze momenteel een van de strafste Belgische live acts zijn. Voor de mensen die deze mannen nog nooit live hebben gezien, gelieve daar snel verandering in te brengen.

Facebook

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Newmoon - Temporary Light (★★★★): Staren naar de wolken

De shoegazers van Newmoon zetten hun eerste stappen in 2014 met de erg sterke ep Invitation To Hold. Sindsdien werkten de Antwerpenaren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Two Door Cinema Club - "Happy Customers"

De Noord-Ierse mannen van Two Door Cinema Club hebben er intussen al heel wat jaren opzitten. Van rasechte indiepop over een met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single REINES - "Sophomaniac"

Als je op zoek bent naar een nummer om je dag goed mee te beginnen, dan is “Sophomaniac” van REINES precies wat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.