Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single To Kill A King – “Spiritual Dark Age”

To Kill A King is een oude bekende in het land van de folk rock, waar Bob Dylan koning is en akoestische gitaren als munteenheid dienen. Twee albums staan er al op hun palmares, een derde kunnen we begin 2018 verwelkomen. Hiervan kregen we al “The Good Old Days” te horen, nu kunnen we ook hun nieuwe single “Spiritual Dark Age” toevoegen aan het lijstje. Om het Belgische publiek nog meer te bekoren komt het sympathieke ensemble zelfs in uw huiskamer piepen met hun ‘Living Room Tour’, die vandaag start in Werchter.

In “Spiritual Dark Age” mikt To Kill A King net als in “The Good Old Days” op nostalgie. Het nummer is dansbaarder dan hun eerdere werk, met een folky schwung waarbij de strohalmen je rond de oren vliegen. Ze lijken hiervoor echter veel van hun authenticiteit te moeten inboeten. De stem van Ralph Pelleymounter, die eerder zo vertrouwd klonk als fishsticks met puree, lijkt nu te verdrinken in een zee van spruitjes. “Spiritual Dark Age” moet het hebben van een serieuze portie maatschappijkritiek, maar mist de uniciteit uit de beginjaren van To Kill A King.

Website / Facebook / Twitter

 

14 september 2017

About Author

Juno Berckmoes


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Newsletter