Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Novatines – “Medicine”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Novatines – “Medicine”

“The name no longer fits the animal.” Met dit cliché en een slappe “de integriteit van de band willen bewaren” als verdere verantwoording, besloten de jongens van Bare Knuckle Parade zich voortaan Novatines te laten noemen. Deze overgang ging op hun Facebook-pagina gepaard met veel emo-bombarie.
Slechts een viertal jaar aan de slag, een tamelijk beperkte fanbase en slecht één EP, Iron Lungs, uitgebracht. We achten het wat raar om daar zo’n heisa, met talloze aftelposts, om te maken.

Nu terug over naar de orde van de dag, hun ‘debuut’-single “Medicine”. Deze single ligt perfect in lijn met hun eerder uitgebrachte werk. Namelijk, commercieel aangedreven licht-alternatieve poprock. In 2015 porden ze al eens een Mumford and Sons-gitaar in hun nummers. Ditmaal lijkt het erop dat Royal Blood het na te streven succesrecept is geworden. “Medicine” is een altrock-mengelmoes met ondermeer een triviale intro, een paar korte gitaarsolo’s, maar ook Queen hun ‘boom-boom-clap’ horen we een paar keer voorbijkomen.

“Medicine” vertelt geen verhaal en bevat weinig tot geen originele input. Wat ons betreft maken ze wel kans op een hoop airplay op mainstream-radiokanalen, want ook mindere keukenhelden kunnen met een microgolfoven iets degelijk afleveren.

 

Facebook / Twitter / Instagram

https://soundcloud.com/user-967907225/medicine-2

145 posts

About author
Gediplomeerd cultureel ondernemer en manager als OENGER, functioneel analist als inkomstenbron.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Haken – Fauna (★★★): Onberekenbare beestenboel

De terugkeer van een bandlid zorgt voor een injectie van inspiratie en originaliteit, zeggen ze wel eens. Dat moet de Londense progressieve…
2022Features

De beste concertfoto’s van 2022 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2022: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Palaye Royale - Fever Dream (★★★½): Musical in delirium

Fans weten dat de unieke sound van de gebroeders Kropp zich niet makkelijk laat capteren onder de noemer van één genre. Palaye…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.