Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single We Came As Romans – “Cold Like War”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single We Came As Romans – “Cold Like War”

We Came As Romans is een band die ongetwijfeld heel wat belletjes doet rinkelen in de post-hardcore en metalcore wereld. De band die in 2005 opgestart werd door een bende schooljongens, is intussen een naam die meestal een groter lettertype krijgt op affiches her en der. Ze kregen gemengde reacties op hun vierde en selftitled album We Came As Romans. Vooral fans van het eerste uur waren niet echt overtuigd van de shift naar een nog meer melodisch getinte en dus radiovriendelijkere sound. De woorden ‘luie en commerciële songwriting’ werden wel eens in de mond genomen. Ook was het uitkijken naar wie de drums voortaan voor zijn rekening zou nemen nadat Eric Choi na tien jaar een punt zette achter zijn avontuur met WCAR.

Gisteren kregen we de langverwachte eerste single voor nieuwe plaat Cold Like War, en die is meteen ook de titeltrack van het album. “Cold Like War” is een nummer dat misschien wel de juiste balans vindt tussen oud en nieuw. We horen veel melodische passages met knap uitgebalanceerde clean vocals, die toch goed afgewisseld worden met de rauwe screams van Dave Stephens en meer brutale zijde van de band uit Michigan. David Puckett van wijlen For Today nam plaats achter het drumstel en kwijt zich excellent van die taak. Ook het werk van Kyle Pavone op de keys en synths vormt een meerwaarde op dit nummer. Krachtige lyrics schuiven kritiek op het vorige album ook van de baan. En wanneer we iets na twee minuten een opbouw krijgen die je lijkt voor te bereiden op een stevige breakdown, zet WCAR ons op het verkeerde been door in plaats daarvan een verwoestende riff op ons af te vuren.

We Came As Romans is terug, en dat doen ze op een manier die we enkel kunnen toejuichen! Zowel trouwe fans als curieuze nieuwkomers zullen dit nummer appreciëren, en dat doen ons trippelen van ongeduld om de rest van het album te horen, 20 oktober is het van dat!

Facebook / Twitter / Site

Tracklist van het album:

1. Vultures With Clipped Wings
2. Cold Like War
3. Two Hands
4. Lost in the Moment
5. Foreign Fire
6. Wasted Age
7. Encoder
8. If There’s Something to See (Feat. Eric Vanlerberghe from I Prevail)
9. Promise Me
10. Learning to Survive

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps - "TO THE FLOWERS"

While She Sleeps blijft ons verrassen. De groep brengt op 15 maart zijn zesde album SELF HELL uit en tot nu toe weten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single VENUES - "Unspoken Words"

VENUES is een posthardcore, alternatieve rockband uit Stuttgart die actief is sinds 2015, toen nog onder de naam Break Down A Venue….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps - "DOWN"

Er gaat werkelijk niets boven Sheffield. Althans, als het om core gaat dan. De grijze stad van staal heeft in de schaduw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.