Muzieknieuwtjes

De achtergronddeuntjes van FIFA 18

Kerstdag, je verjaardag, de terugkeer naar school… het jaar zit vol jaarlijkse rituelen. Eén van die jaarlijkse evenementen is ook de release van een nieuwe FIFA-editie, het populairste voetbalspel ter wereld. Muziek in games leveren trouwens een aanzienlijk deel van de inkomsten van artiesten via de auteurs- en nevenrechten. Gefeatured worden in een gigantische franchise als FIFA is voor artiesten niet alleen een financiële meevaller, vaak geeft hen op vlak van naambekendheid ook een enorme push.

Zo vulden onder andere neo-klassiekers Blur – “Song 2” (FIFA 98), Caesars Palace – “Jerk it Out” (FIFA 2004), Chase & Status – “No Problem” (FIFA 12), Bloc Party – “Helicopter” (FIFA 06) en Kasabian – “Fire” (FIFA 13) in de voorgaande edities de stiltes al in.

De nieuwste editie bevat muziek van grote namen als Lorde, alt-J, The War On Drugs, The National, Portugal. The Man en The xx. Exclusief materiaal van Django Django en Run The Jewels. Niet alleen grote kleppers, maar ook nieuwe sensaties als Tash Sultana en Kimbra kregen een nummertje in het spel.
Verder zullen artiesten als Sir SlyTom Grennan, IDER en The Amazons ook misschien kunnen profiteren van een carrièrepush.
Ten slotte heeft deze playlist ook een Belgisch tintje. De rapper Baloji (die deel uitmaakte van Starflam) en multi-instrumentalist Témé Tan werden ook het team van EA opgevist.

Zelfs al ben je geen voetbal- of gamefanaat/fanate, de playlist eens doorspelen is de moeite waard.

13 september 2017

About Author

Tijs Delacroix De bedreigde winterse Tijsbeer is er een die overleeft op indiegeluiden en de zoete krieksmaak. Tijdens het paarseizoen vind je deze Tijsbeer vaak in de Gentse Sioux. Soms jaagt ie al eens op een vers stukje muziekvlees in Brussel, meer bepaald in de Botanique. Weliswaar verstopt hij zich meestal in zijn West-Vlaams kusthol. Zijn dagdagelijkse bezigheden omvatten de opleiding tot Cultuur Manager volgen, tijgerwelpstage lopen bij SKYTIGER (artiestenmanagement en concertorganisatie) en rondsnuisteren op zoek naar nieuwe indiepareltjes. Verder knuffelt de Tijsbeer al eens graag zijn gitaren (Freddy en Julia), maar wegens gebrek aan skills blinkt toch meestal een smartphone in zijn klauwen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Newsletter