Muzieknieuwtjes

De achtergronddeuntjes van FIFA 18

Kerstdag, je verjaardag, de terugkeer naar school… het jaar zit vol jaarlijkse rituelen. Eén van die jaarlijkse evenementen is ook de release van een nieuwe FIFA-editie, het populairste voetbalspel ter wereld. Muziek in games leveren trouwens een aanzienlijk deel van de inkomsten van artiesten via de auteurs- en nevenrechten. Gefeatured worden in een gigantische franchise als FIFA is voor artiesten niet alleen een financiële meevaller, vaak geeft hen op vlak van naambekendheid ook een enorme push.

Zo vulden onder andere neo-klassiekers Blur – “Song 2” (FIFA 98), Caesars Palace – “Jerk it Out” (FIFA 2004), Chase & Status – “No Problem” (FIFA 12), Bloc Party – “Helicopter” (FIFA 06) en Kasabian – “Fire” (FIFA 13) in de voorgaande edities de stiltes al in.

De nieuwste editie bevat muziek van grote namen als Lorde, alt-J, The War On Drugs, The National, Portugal. The Man en The xx. Exclusief materiaal van Django Django en Run The Jewels. Niet alleen grote kleppers, maar ook nieuwe sensaties als Tash Sultana en Kimbra kregen een nummertje in het spel.
Verder zullen artiesten als Sir SlyTom Grennan, IDER en The Amazons ook misschien kunnen profiteren van een carrièrepush.
Ten slotte heeft deze playlist ook een Belgisch tintje. De rapper Baloji (die deel uitmaakte van Starflam) en multi-instrumentalist Témé Tan werden ook het team van EA opgevist.

Zelfs al ben je geen voetbal- of gamefanaat/fanate, de playlist eens doorspelen is de moeite waard.

13 september 2017

About Author

Tijs Delacroix De bedreigde winterse Tijsbeer is er een die overleeft op indiegeluiden en de zoete krieksmaak. Tijdens het paarseizoen vind je deze Tijsbeer in de Gentse Sioux, daarbuiten vaak in de Brusselse Botanique of verscholen in zijn West-Vlaams hol. Zijn dagdagelijkse bezigheden omvatten de opleiding tot Cultuur Manager volgen, zaken gevoelig op beeld vastleggen en uren rondsnuisteren naar indieplaatjes in de virtuele Spotify-platenbakken. Verder knuffelt de Tijsbeer al eens graag een gitaar, maar meestal blinkt er een smartphone in zijn klauwen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *