Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single RHEA – “Tell Me Now”

RHEA is een Gentse rockband die niet bang is om een vettige gitaarlijn te plaatsen. De band tekende onlangs een contract bij Universal Music en bracht onder dat label al één single uit. Nu komen ze met een nieuwe die “Tell Me Now” werd gedoopt. Vergezeld van een clipje met Stefaan Degand en een vuil gitaargeluid, zou RHEA zomaar eens het gat kunnen vullen dat Triggerfinger liet vallen toen ze stopten met het maken van die vettige blues rock. Het debuutalbum zou er in 2018 aankomen.

De kleur zwart is zo wat waar de band voor staat, het is hun levenstijl en ook hier is het nooit ver weg. Volgens de zanger gaat het nummer over “sexiness & darkness: obsceniteit, intrige, mysterie & nieuwsgierigheid. Ofwel: alles wat lust en verleiding mooi en spannend, maar soms ook lelijk maakt.” Wij kunnen niet anders dan akkoord gaan met zijn opinie hierover. Het is vettig, het is prettig en het refrein nestelt zich al even snel in je oor als de baslijn het kapot trilt. De slager die zijn vlees snijdt, past perfect bij dit liedje want een lekker sappig stukje vlees lijkt ons ook het perfecte krachtvoer om bij dit nummer te eten. Snedige song die voor ons wel bewijst dat RHEA de Belgische rockmuziek kan redden, al zullen ze moeten opletten dat ze niet iedereen kapot spelen.

8 september 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter