Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Douglas Firs – “Undercover Lovers”

Is het echt al twee jaar geleden sinds Douglas Firs The Long Answer is No uitbracht en daarmee zelfs Noel Gallagher van zijn kunnen overtuigde? Het antwoord is ja. Hoog tijd dus voor een opvolger. Die komt er op 13 oktober en zal Hinges of Luck heten. In afwachting van de release lost de band nu al een eerste single, maar “Undercover Lovers” is niet zomaar een wachtmuziekje.

Gertjan Van Hellemont slaat hier een verrassende weg in. We leerden hem kennen als singer-songwriter met voorliefde voor nummers met een folk/rock/country-kantje. Vergelijkingen met Ryan Adams en Neil Young waren nooit ver weg. Dergelijke invloeden krijgen we op “Undercover Lovers” echter minder te horen. Wat dan wel? Een beat, bijvoorbeeld. En synths, het betere drumwerk en een hoofdrol voor Van Hellemonts stem. De sfeer is nu eens licht melancholisch en weemoedig, dan weer eerder dromerig met een tikje verlangen. Hier kunnen we wel aan wennen.

Van Hellemont toont op “Undercover Lovers” een kant van zichzelf die hij nog niet vaak liet zien, maar die wel gezien mag worden. Heeft deze veelzijdige muzikant nog andere verrassingen voor Hinges of Luck? We zijn alvast benieuwd.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

8 september 2017

About Author

Matilde Meertens


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter