Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jagd – “Do Something”

Jagd is een Nederlandse band die hun naam helemaal waarmaakt. Ze maken in hun muziek jacht op onze oren en proberen ze zelfs op bepaalde momenten kapot te spelen. Het gaat van chaos naar waanzin en terug. In hun eigen land hebben ze hierdoor al wat successen weten te boeken. Ze wonnen de Popprijs in Amsterdam en worden door 3voor12 en Never Mind The Hype geadopteerd voor Popronde 2017. Ze kunnen dus al heel wat referenties voorleggen, en met “Do Something” zal dit alleen maar beteren.

De videoclip van deze nieuwe single werd gemaakt door stop-motion animator Elmer Kaan, die eerder video’s maakte voor o.a. The Prodigy. Het is een waanzinnige videoclip die perfect bij de muziek past. Ze proberen de luisteraar de stuipen op het lijf te jagen met de nodige horror, maar dan op een positieve manier. Strakke strofes, een furieus refrein (met een al even furieuze zangeres) en een fenomenale instrumentale outro op het eind tonen aan dat Jagd niet moet onderdoen voor de gigantische lading noise bands die we ook hier in België hebben. Dat de angst blijft hangen, is hun verdienste en het zorgt er ook voor dat je “Do Something” moet blijven beluisteren. Een sterke single die alleen maar de basis kan zijn voor een mooie verdere carrière.

Facebook /

2 september 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter