LiveRecensies

VONNIS @ Kinky Star: Hardcore metal met een vleugje poëzie

LiveRecensies

VONNIS @ Kinky Star: Hardcore metal met een vleugje poëzie

Dag vier van de Gentse feesten. Kinky star zet alweer zijn beste beentje voor met elke avond Maes BierBakBuskers, live optredens en DJ-sets.

Eén van de live optredens waar wij naar uitkeken was VONNIS. Zij maakten de Kinky Star dat beetje donkerder en nog geheimzinniger. Voorprogramma? Helemaal niet nodig want VONNIS was een totaalspektakel.

Ruig muziekwerk met invloeden van Amenra tot Barst. VONNIS speelt rechtaan rechtuit en laat zich door niemand in de weg staan (letterlijk). Tijdens hun set namen ze Evil.against.evil onder hun hoede, hun debuut EP. Confronterende muziek met donkere thema’s die je helemaal verplettert. Dat de muziekscene in Gent enorm is wisten we al, maar dat er nog zo een beenharde band bij zou komen hadden we niet verwacht.

Terwijl de muziek krachtiger werd, waande zanger Rubben zich in een diepe trance. Hij wandelde door het publiek naar buiten zodat iedereen kon meegenieten van hun kunstwerk. Op de bar lopen, crowdsurfen en salto’s maken. Alles kan tijdens een concert van VONNIS, zelfs de bartafels moesten er aan geloven. Schrikwekkende screams met lyrische teksten. Wat een energie, wat een openbaring van de hele groep die zich volledig gaf. Na een waar spektakel begaf de zanger zich opnieuw naar de ingang van Kinky Star en kroop op de drankfrigo. Waar hij ontwaakte uit zijn dodentocht en poëtische gedichten begon te vertellen. Iedereen was muisstil aan het genieten, enkele tranen vielen en de emoties gingen de vrije loop. Liefde voor muziek en muziek voor liefde past wel bij deze mannen.

Van de hak op de tak stopte VONNIS met hun concert. Veel woorden maakten ze niet vuil aan hun concert, ze wilden gewoon hun passie overdragen tot ons en laten zien dat alles kan. Alles moest kapot en dat was het ook, geen persoon verliet het café zonder een “Fuck.”, “Diep.” of “Wat was dat?” na te laten.

Een wervelende doodmakende set was dit echt wel! Vuile hardcore punk metal met een vleugje poëzie, zo hebben we het graag!

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kublai Khan TX - "Low Tech"

Het wachten op nieuwe muziek van Kublai Khan TX werd gekenmerkt door hints en teasers. Al bijna een jaar geleden vertrouwde frontman…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Hang Youth, The Zesde Metaal, Oproer en meer naar Boomtown!

De Gentse Feesten biedt elk jaar plezier voor groot en klein, voor vroege vogels en nachtraven, voor liefhebbers van straattheater, wandelingen, lekker…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BRACES - "Cycle of Hatred"

We zeiden het afgelopen jaar al, maar de Nederlandse core-scene is booming! Bijna wekelijks komt de ene na de andere band met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.