Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nine Inch Nails – “Less Than”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nine Inch Nails – “Less Than”

Nine Inch Nails is terug met een kanjer van een single. De band rond Trent Reznor die met hun mix van elektronica, alternatieve dance en industrial al jaren een eigen unieke sound en identiteit naar voren brengt, werkt tegenwoordig aan een serie van 3 EP’s die met elkaar gerelateerd zijn. De eerste EP Not The Actual Events kwam uit in december 2016. De nieuwe EP Add Violence zal bestaan uit vijf nummers, waaronder deze nieuwe single “Less Than”

“Less Than” klinkt anders dan wat we van NIN gewoon zijn. We horen een heel toegankelijk poppy deuntje, maar al snel verklapt de typische zangstijl van Reznor dat we met Nine Inch Nails te maken hebben. Wanneer de baslijn zijn intrede doet en gitaargeluiden de boel versterken, merken we een interessante combinatie op van pop met alternatieve elektronica die we bij Dansende Beren absoluut kunnen smaken. De muziek van NIN is op die manier iets toegankelijker, maar in tegenstelling tot andere bands die deze evolutie doormaken, blijft NIN wel absoluut zijn eigenheid behouden.

De videoclip brengt ons terug naar de jaren ’90. Die eerste Playstation, die eerste games op zo’n dikke oude bak van een computer. Een nostalgisch gevoel naar de tijd van diskettes, met daar nog eens die vette beats van Reznor en co bij maakt deze single tot een volwaardig geheel. Wij zetten dit nummer op repeat en zijn alvast benieuwd naar de EP.

 /  /  / 

12 posts

About author
Muziekrecensent voor Dansende Beren.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.