AlbumsRecensies

Novo Amor – Bathing Beach (★★★★): Verbazingwekkend schoon

AlbumsRecensies

Novo Amor – Bathing Beach (★★★★): Verbazingwekkend schoon

Novo Amor is terug met z’n tweede EP Bathing Beach. In 2014 debuteerde deze jonge heer met z’n eerste EP Woodgate NY, die nu dus na drie jaar een stijlvolle opvolger krijgt. Wie Novo Amor nog niet kent, denkt meteen aan de beginjaren van Bon Iver. Op Batting Beach zet frontman Ali John Meredith-Lacey de stijl van zijn eerste EP verder en weet hij ons toch met z’n dromerige liedjes opnieuw te overtuigen. Novo Amor, welkom terug!

Het is vooral de stem van frontman Ali John Meredith-Lacey die ons keer op keer weet te overtuigen. Met z’n stem geeft hij iedere song die extra portie ‘dromerigheid’, waardoor deze tweede EP op geen enkel moment weet te vervelen. Openen doet Novo Amor met “Carry You”, een nummer dat hij eerder al uitgebracht als single. Wij waren meteen verliefd op het nummer, maar als we dan toch een puntje van kritiek moeten geven, dan vinden we het wat spijtig dat het lied wel heel hard lijkt op “Holocene” van Bon Iver. Het enige verschil tussen “Holocene” en “Carry You”, is dat deze laatste, keer op keer op een geniale wijze weet los te barsten.

Hetzelfde geldt voor de opvolger “Colorway”. Na deze twee songs heeft Novo Amor ons al voldoende opgewarmd voor het hoogtepunt van de ganse EP. We hebben het hier over het wondermooie “Anchor”, volgens ons het beste lied dat Novo Amor tot nu toe de wijde wereld heeft ingestuurd. Het nummer bouwt heel langzaam op, om op het einde heel kort te ontploffen en ons dan vervolgens met een krop in de keel achter te laten. Wat een nummer!

Afsluiten doet de band met “Embody Me”, alweer een praktisch perfecte dromerige indie folk song. Het straffe aan Novo Amor is, dat Ali John alles zelf doet. Alle songs die op Bathing Beach terug te vinden zijn, werden in het ouderlijke huis van Ali John geproduceerd. “These songs are a remembrance of a place, a gesture of how powerful memory is”, weet hij daar zelf nog aan toe te voegen. We hopen alvast dat Ali John nog heel wat leuke momenten mag meemaken in z’n leven, zodat daar nog heel wat wondermooie liedjes uit voort zullen vloeien.

Z’n passage van enkele maanden terug in de Trix in Antwerpen zijn we nog steeds niet vergeten. Binnenkort, op 16 september, speelt Novo Amor in de Rotonde in de Botanique te Brussel. We raden jullie dan ook ten zeerste aan om daar massaal aanwezig te zijn. Novo Amor is stilletjes aan bezig met een veroveringstocht door gans Europa en we hopen dan ook dat hij binnenkort de erkenning krijgt die hij verdient. Novo Amor, bedankt voor deze vier prachtige songs.

Facebook/ Twitter

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The New Eves - "Astrolabe"

The New Eves is voorlopig nog een vrij onbekende naam in de muziekwereld, maar de band is hard aan het werk om…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tobias Arbo - "Recover"

In 2023 leerden we Tobias Arbo beter kennen dankzij zijn debuut-ep Powerlines. Met zachte indiefolk uitte hij zich op een gevoelige en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single REINES - "Sophomaniac"

Als je op zoek bent naar een nummer om je dag goed mee te beginnen, dan is “Sophomaniac” van REINES precies wat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.