LiveRecensies

Møme @ Botanique: Klotsende electrogolven zorgen voor tropisch sfeertje in de orangerie.

Uitgerekend de dag dat de Franse DJ Møme oftwel, Jérémy Souillet, zijn eerste album Panaroma op Belgische bodem komt voorstellen, stijgt de temperatuur in de hoofdstad naar een ongekende hoogte. De muziek die de jonge Fransman van Niçe door de klankkasten jaagt beschrijft zich als een kruising tussen Australische electro zoals RÜFÜS, en pop. Ook wel Chillwave genoemd. Denk hierbij aan de muziek van artiesten als Flume of Ratatat.

Onder het publiek zien we enkele surferboys die getooid met mouwloos shirt en omgekeerd petje, enkel het Australische accent hoort u erbij te denken, het tropisch gehalte in een bomvolle orangerie éénzijdig nog wat willen doen stijgen. Toch zien we ook ouderen of gewoon nieuwsgierigen waaronder onderstaande ook valt te catalogiseren.

Dat de Niçard wel iets met surfen en Australië heeft kunnen we alvast afleiden uit het decor. Rond de draaitafel, mengpanelen en het slagwerk steken enkele puntige rotsen uit. Kwestie van het surfgehalte voldoende hoog en de (muziek)golven “chill” te houden.

Een bericht gedeeld door Laure (@laurevdg) op

Tijdens de set start hij vaak met een rustige beat om dan daarover met zijn gitaar een extra laagje te leggen. Zijn verleden als gitarist wist zich dan ook niet zo maar uit. Extra accenten legt hij soms ook door als een bezetene met het slagwerk aan het werk te gaan. Gedurende de hele show wisselt hij dan ook constant van instrument. Zelfs een synthgitaar wordt even bovengehaald.

De orangerie is helemaal uitverkocht en de meesten wiegen aardig mee. Veel hoef je daar overigens in een bomvolle zaal niet voor te doen. Op gepaste tijden klotst er dan ook een (bier)golfje over mijn plastic bekertje. Vooral tijdens het bekendere werk “Aloha”, “Hold on” en “Playground” lijkt de Orangerie op een onstuimige zee.

Kortom zagen we een veelbelovende producer die zelfs op een zeldzame zonovergoten lentedag de zon nog wat harder weet te doen schijnen. De muziek lijkt ons dan ook perfect te passen op een zonnige festivalweide… met de gepaste cocktail in de hand. En als de Belgische weergoden weer even weerbarstig zouden blijken lijkt Møme ons de aangewezen kandidaat om de thermometer eigenhandig te doen stijgen. Wij hebben zo’ n vermoeden dat er op 13 juli een microklimaat zal ontstaan in de omstreken van Dour.

Related posts
LiveRecensies

Joy Anonymous @ Botanique (Rotonde): Boiler Room BXL

Twee keer zette Joy Anonymous al voet op Belgische bodem, twee keer was dat in het voorprogramma van Fred again..; een bromance…
LiveRecensies

Glass Beams @ Botanique (Rotonde): The (not so) Masked Singer

Er hangt een zekere mystiek rond Glass Beams. Dit drietal uit Melbourne brengt psychedelische muziek met Indiase invloeden en weet sinds 2021…
LiveRecensies

Jersey @ Botanique (Le Musée): Dansende lampen

Rap, rapper, rapst! Wie een kaartje voor het concert van Jersey in de Botanique wilde bemachtigen moest er heel snel bij zijn….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.