Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bedouine – “Solitary Daughter”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bedouine – “Solitary Daughter”

Liefhebbers van warme folkmuziek hebben met Bedouine een bijzondere artieste bij om te ontdekken. Azniv Korkejian heeft al een hele weg afgelegd. Ze is geboren in Syrië, verbleef een tijd in Saoedi-Arabië en woont nu in de VS. Ze heeft bijzonder veel levenservaring dus om in haar muziek te verwerken. Op haar nieuwe single “Solitary Daughter” grijpt ze terug naar de basis en zingt ze open over haar gedachten op de tonen van folk die uit het hart komt.

Bedouine’s single illustreert mooi haar karaktervolle folkmuziek die teruggrijpt naar grootheden zoals Karen Dalton en Sibylle Baier. Begeleid met warm gitaarspel, een zachte bas en zuchtende strijkers reflecteert ze over zelfstandigheid en vastgeroeste genderrollen. Met mooie metaforen, maar vooral met een grote helderheid zingt ze dat ze soms sterker in haar schoenen staat zonder een man die overbezorgd en betuttelend is. Met zinnen als “I’m not an island, I’m a body of water” verwijst ze naar de poëzie van John Donne (“No Man Is An Island”) en creëert ze een intens plaatje. Kijk vooral naar de mooie videoclip die die teruggrijpt naar de typische stijl van optredens op televisie in de jaren ’70.

Haar debuutalbum Bedouine verschijnt op 23 juni.

WebsiteFacebook / Twitter

Related posts
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cardinals – “If I Could Make You Care”

Afkomstig uit de Ierse stad Cork, vormen Euan Manning, Finn Manning, Darragh Manning, Kieran Hurley, Aaron Hurley en Oskar Gudinovic samen Cardinals….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The New Eves - "Astrolabe"

The New Eves is voorlopig nog een vrij onbekende naam in de muziekwereld, maar de band is hard aan het werk om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.