LiveRecensies

Hydrogen Sea & Schaduwland @ De Kreun: Wegdromen is de enige optie

LiveRecensies

Hydrogen Sea & Schaduwland @ De Kreun: Wegdromen is de enige optie

Wie zich gisteren wou laten overrompelen door betoverende synths en zweverige vocals, moest aanwezig zijn in de Kreun te Kortrijk, waar Schaduwland en Hydrogen Sea beiden een zeer deftige set afleverden. De opkomst was niet helemaal wat we verwacht hadden, maar dat hield de bands zeker niet tegen om toch met het nodige enthousiasme de mensen in de zaal te verwennen met hun magische melodieën.

De opener van de avond heet Schaduwland en zoals jullie misschien wel al weten, ligt deze band bij ons op de bovenste schuif. Zonder al te veel show wandelen de mannen het podium op, om dan meteen “Melody For The Sun” in te zetten. In een mum van tijd is de zaal muisstil en zie je iedereen heel aandachtig luisteren, terecht. Het eerste wat ons opvalt is de perfecte samenzang, die zonder twijfel bij iedereen de haren omhoog doet springen.

In het algemeen kunnen we zeggen dat Schaduwland over hele sterke songs beschikt. Ieder nummer die hier vanavond wordt gespeeld, kan als single worden uitgebracht en dat is als band zeker een troef. De lichtshow van vanavond is ook perfect afgesteld op de muziek, waardoor het geheel echt keihard binnenkomt. Afsluiten doet de band met het “Hush”, een nummer dat evengoed door RY X kon geschreven zijn, wat een lied.

Ondertussen is de zaal al wat meer gevuld en is het tijd voor de hoofdact van de avond, Hydrogen Sea. Birsen, de frontvrouw van de band komt uit de rook tevoorschijn en begint helemaal alleen te zingen. Jammergenoeg komt het niet echt tot z’n recht omdat er een kabeltje stuk is, waardoor de versterkers van de Kreun nogal kraken. Na enkele minuten is dit gelukkig helemaal opgelost en kan de band eindelijk van start gaan.

Terwijl de muziek van Hydrogen Sea op plaat best wel traag en rustig klinkt, komt het live op bepaalde momenten nogal dansbaar over. Daar hebben wij helemaal geen probleem mee en laten ons dan ook zonder enige moeite meenemen op de trip die de band ons voorschotelt. De band heeft plezier op het podium en dat stralen ze door naar het publiek, dat duidelijk met volle teugen staat te genieten. Er is ook een bepaalde man in het publiek die af en toe aan de band laat horen dat hij het duidelijk naar z’n zin heeft, dit doet hij aan de hand van enkele oerkreten, speciaal.

Het eerste hoogtepuntje van de avond is wanneer “Only Oleanders” wordt ingezet, een nummer dat terug te vinden is op Court The Dark, een Ep die verscheen in 2014. Meezingen wordt hier niet gedaan, het blijft bij subtiel meelippen, zodat de wondermooie stem van Birsen zeker hoorbaar blijft. Dit moment van gelukzaligheid volgen ze op door een nagelnieuw lied dat ze inzetten met enkel piano en de stem van Birsen, schoon.

Op deze manier blijft Hydrogen Sea het publiek verwennen, met een mix van oudere en nieuwe nummers zoals “In Dreams” en “Beating Heart”. Hydrogen Sea is live niet enkel een aangename band om naar te luisteren, ze zijn ook zeker de moeite om eens bezig te zien. De lichtshow zit namelijk perfect en in combinatie met de beats zorgt dit voor een heel uniek en warm geheel. Dat kan in De Kreun duidelijk worden geapprecieerd.

Afsluiten doet de band met “We’re Out”, waarschijnlijk hun meest gekende nummer. Die ene gek in het publiek, die al gans het optreden van zich laat horen, houdt zich ook deze keer niet in en laat met een oerkreet weten dat hij heel blij is met deze als afsluiter. De band verlaat het podium maar komt nog éénmaal terug om een heel intiem nummer te spelen waarbij enkel Birsen en Pieterjan op de bühne verschijnen. Hele mooie afsluiter!

We kunnen besluiten dat we vanavond twee dromerige concerten hebben gezien die beiden wisten te overtuigen. Als je de kans hebt om Schaduwland of Hydrogen Sea eens live aan het werk te zien, twijfel dan niet en ga zeker eens een kijkje nemen.

Facebook/ Twitter

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single bar italia - "Jelsy"

bar italia bezorgt de alternatieve scene de laatste jaren een frisse versie van alternatieve rock. De nummers van de band dagen de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Unschooling - New World Artifacts (★★½): Flipperkastsyndroom speelt parten

Toen we de bio van de Normandische band Unschooling voor het eerst lazen, stond het water vrijwel meteen in onze mond. Het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hydrogen Sea - "Wine"

Het elektronisch geladen muzikale duo dat door het leven gaat als Hydrogen Sea en eerder onze aandacht wist vast te grabbelen met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.