Muzieknieuwtjes

Dour rondt line-up af met M.I.A., Temples en Earl Sweatshirt

Voor de 29e editie van het festival, heeft Dour zijn best gedaan een diverse affiche in elkaar te steken. Headliners om u tegen te zeggen, fijne ontdekkingen en voor ieder wat wils. Rock, metal, punk, drum and bass, hip hop en ga zo maar verder, alles is er te zien. Ook nu bij de laatste lading namen krijgen we weer van alles een beetje. Dour festival slaagt er ook dit jaar weer in om ons te doen uitkijken naar de festivalzomer.

De grootste naam van de laatste aankondiging is er één die perfect op Dour past. Door haar engagement, maar vooral door het aftasten van verschillende muzikale genres. M.I.A. zal op de openingsavond – woensdag 12 juli ­– headlinen. Daarnaast krijgen we nog wat vrouwen met Jessie Reyez en de Britse Little Simz. Voor de liefhebbers van betere hip hop is er dan weer Earl Sweatshirt.

Ook de rockers komen aan hun trekken met de psychedelische rock van Temples, de theatrale Australiër Alex Cameron, Carpenter Brut en de sensuele Marie Davidson. Op Dour krijg je ook altijd wat Franse rap met in deze aankondiging Josman, Alkpote en het Zwitserse DI-MEH en Slimka.

Dansen dansen kan dan weer op beats van Stwo, Snakehips, DJ Antal, Throes + The Shin en Romare [Full Live Band] en het kan ook wat steviger met Binkbeats, Blanck Mass en Surgeon [Hardware live] die een donkere, harde electroset serveren. Ook voor de liefhebbers van Trap is er iets met Hucci, Malaa, Miss K8 uit Oekraïne en Casual Gabberz. En ook wat hardcore electro is aanwezig met Manu Le Malin en Darktek. Verder is er nog een drum and bass aankondiging van jewelste met DC Breaks x Loadstar x Mind Vortex [feat. Daxta MC] en Teddy Killerz.

Tot slot is ook de dub- en reggaeline-up afgerond met een tiental namen: Manudigital + Beenie Man doen een zeldzaam festivaloptreden in een ongeziene formule, Dub Addict, de legendes King Earthquake en Omar Perry, Roger Robinson vergezeld door disrupt, Pilah, LMK, Khoe-wa Dub System, Krak In Dub en Mo’Kalamity.

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dour vult verder aan met o.a. Baxter Dury, Arca en Donny Benét!

Dour gaat ook dit jaar weer voor een gevarieerd programma. De afgelopen maanden heeft het grootste Waalse festival hard gewerkt aan een…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Libertines, Ice Spice, Oscar and the Wolf, Protoje en meer naar Dour 2024!

Net als een kleine maand geleden pakt Dour uit met een pakketje van ruim vijftig namen. En wat voor één! De beduidendste…
Festivalnieuws

Justice, Skepta, Kenya Grace, Four Tet, Shame en meer naar Dour

Terwijl Koning Winter in het land is, doet Dour ons alvast uitkijken naar de zomer. Het Waalse festival dropte maar liefst 50…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.