LiveRecensies

Cigarettes After Sex @ Le Grand Mix: Intiem meewiegen met gesloten ogen

Gewapend met een opkomend album, twee singles daarvan en een internethype is de band van het moment Cigarettes After Sex op een Europese tour. Hoewel Le Grand Mix voor ongeveer elke West-Vlaming plus regio Gent dichterbij (en ruimschoots gezelliger) is dan pakweg Trix, was het idyllische zaaltje niet uitverkocht. Zonde voor degenen die er niet bij waren, hemels voor de aanwezigen. Onder de slogan “less is more” werd het een romantische avond waarna wellicht vele kinderen verwekt zijn.

Hoewel ze al een negenjarig bestaan achter de rug hebben, beschikken ze nog niet over het oeuvre dat je zou verwachten. Een EP, twee losse nummers en evenveel singles voor hun eerste full length-album dat in juni uitkomt. Toch is de band al razend populair: hun zweverige pop-rock songs die overal laaiend ontvangen zijn, worden miljoenen keren beluisterd via Youtube.  Het leverde hun een mooie tournée en een spotje op Rock Werchter op.

We kregen geen voorprogramma, maar dat bleek ook niet nodig. Mooi op tijd en onder denderend applaus kwamen de vier heren de set op. Na een kort: “How are you guys” begonnen ze met “K.” aan een dromerige trip waar we nog steeds niet uit ontwaakt zijn. Ze maakten gebruik van zwartwit projecties waarop er naast steeds herhalende beelden ook een klein verhaaltje met een vrouw werd getoond. Niet enkel was dit mooi, maar leidde ook wat aandacht af. Dit was zeker welkom, want naast een ingetogen frontman Gonzalez, was er haast niets wat visueel om aandacht vroeg.

https://www.instagram.com/p/BS8OuTBhwAE/?taken-by=antoon_v._ryckeghem&hl=en

Terwijl we met z’n allen met de ogen dicht aan het wegdromen waren, genietend van de intieme sfeer en perfecte werk van de man achter het soundboard, viel het geluid een halve seconde uit waardoor iedereen eensklaps terug ontwaakte. De vier op het podium keken eens naar elkaar en deden dan alsof hun neus bloedde was. Niet getreurd, enkele momenten later waren we het al vergeten en wiegden we onszelf terug in dromenland.

Naargelang de set vorderde, en hun nummers door meer mensen werden meegefluisterd, waren er vele koppeltjes die elkaar in de armen vielen. Tijdens het wondermooie “Affection” waagden er zelfs een paar aan een liefdevolle ‘slow’, er was nu eenmaal genoeg plaats. Bij het begin van “Nothing’s Gonna Hurt You Baby” ging er een ontlaten ‘oh’ door het publiek waardoor er bij bassist Randy Miller zelfs een glimlach af kon. Jammergenoeg volgde opnieuw een geluidsonderbreking die ons allen andermaal wakker schudde.

Afsluiten deden ze met het wondermooie “Affection” waardoor de weinige ogen die nog open waren, begonnen fonkelen. Of het nu lag aan de sfeer, Gonzalez’ fraaie stem of de projecties van het liefdeverhaal tussen twee personen wiens appartementen uitzicht hadden op elkaar, je voelde je verliefd. Al wist je niet meteen waarop of waarom. Niet snel na “Affection” kwamen ze na een oprecht applaus terug voor twee bisnummers. Traditioneel was dit “Please Don’t Cry” met enkel synthesizer, gitaar en zang. Dit kon zonder overdrijven prachtig genoemd worden. Nu hun rookpause kwamen ook drummer Jacob Tomsky en Miller terug voor afsluiter “Opera House” –met opnieuw twee geluidsonderbrekingen- waarna de set met vele dankwoordjes en buigingen werd verlaten.

Cigarettes After Sex bracht een volwassen, intieme set die niemand onberoerd liet. Later dit jaar staan ze op Rock Werchter.

 

Setlist:

K.
Starry Eyes (Roky Erickson cover)
I’m a Firefighter
Sunsetz
Dreaming of You
Flash
Nothing’s Gonna Hurt You Baby
Keep On Loving You (REO Speedwagon cover)
Apocalypse
Affection

Bis:

Please Don’t Cry
Opera House

Related posts
InstagramLiveRecensies

Andromedik Invites @ Trix: Integraal, strak zelfportret

In ons interview op Tomorrowland Winter vorig jaar, vertelde Andromedik al dat hij met zijn team in de richting van eigen visuals…
InstagramLiveRecensies

Becky Hill @ Trix: Arsenaal aan hitjes

Becky Hill is een van de meest gestreamde artiesten die je vandaag kan vinden. Op talloze hits met honderden miljoenen streams kan…
InstagramLiveRecensies

Bill Ryder-Jones @ Trix (Club): Meeslepende nonchalance

Met Iechyd Da kwam Bill Ryder-Jones dit jaar terug op het toneel met een hoopvolle plaat waarin hij melancholie verpakte in een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.