Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jack White – “Battle Cry”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jack White – “Battle Cry”

Jack White heeft net spontaan een nieuwe single vrijgegeven: “Battle Cry”. Een tweede onverwachte release deze week, na “I’m Not Who You Think You Are” van Millionaire. Een mooie week voor de liefhebbers van gitaren.

Het nummer is volledig instrumentaal en redelijk kort, maar dat deert absoluut niet. Jack White is een geweldige artiest, wat hij bewees in onder andere verschillende projecten zoals The White Stripes, The Raconteurs en The Dead Weather. Dat komt ook weer volledig in dit nummer naar boven, wat een talent! Wat maakt het lied zo goed? Wel, de fantastische en typische gitaarsolo’s waar we zo van houden. Dit aangevuld met riffs die je laten daveren tot in Tokio. Wauw. We kunnen het niet anders zeggen, wauw.

De lat ligt altijd hooggespannen voor Jack White, want hij heeft de meest iconische muziek gemaakt. Denk maar aan “Seven Nation Army” van The White Stripes of “Steady, As She Goes” van The Raconteurs. Deze verwachtingen verbreken is dan ook gekkenwerk, wat bijvoorbeeld voor velen niet lukte bij zijn eerste soloplaat Lazaretto. Maar hier lukt het wél en willen we graag meer horen. “Battle Cry” overtuigd vanaf de eerste seconde.

Jack, please, snel een nieuw album?

 /  /  / 

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
2022FeaturesUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2022

Het is bij albums nooit de bedoeling om ’the book by its cover te judgen’, maar dat is toch precies wat we…
InstagramLiveRecensies

Jack White @ Vorst Nationaal: Blauw en rauw

Het concert van Jack White in Vorst Nationaal had wat moeite met de ticketverkoop. Eerst waren de tickets voor een erg hoge…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.